Ελλάδα

Νέες τουρκικές προκλήσεις με φόντο την Κρήτη, Δωδεκάνησα και Δυτική Θράκη

14.05.2020 | 18:05 Eνσωμάτωση

Συνεχείς είναι οι προκλήσεις της Τουρκίας, με 100 ΜΚΟ της να διεκδικούν ακόμα και την Κρήτη. Στο γαϊτανάκι των προκλήσεων μπήκε το πρωί και πτήση μαχητικών που θέλησαν να δημιουργήσουν ένταση, 45 λεπτά μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλκιβιάδη Στεφανή στη Λήμνο και χωρίς να επιχειρήσουν παρενόχληση του ελικοπτέρου του.

Στις 9:20 το πρωί ελικόπτερο μετέφερε τον Αλκιβιάδη Στεφανή στην Λήμνο. 45 λεπτά αργότερα, ένα ζευγάρι τουρκικών F16, χωρίς να τον παρενοχλήσουν, για να δείξει προφανώς πως η Τουρκία επιμένει στις προκλήσεις, μπήκαν στο FIR Αθηνών στην περιοχή Λήμνου-Λέσβου.  

Αμέσως δύο μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν από την Σκύρο και ακολούθησαν δύο αερομαχίες. 

Στις προκλήσεις  έρχεται να προστεθεί η ανιστόρητη και παραληρηματική πρόθεση τουρκικών ΜΚΟ και ακαδημαϊκών, να διεκδικήσουν την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και την Δυτική Θράκη.

Από την Αθήνα, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε όλους τους ευρωπαίους αρχηγούς ενόπλων δυναμένων για τις τουρκικές προκλήσεις. 

Την ίδια ώρα, απέπλευσε η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» για την επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ» στην μεσόγειο. Η Ελλάδα μετέχει με την φρεγάτα στην πολυεθνική δύναμη που θα προστατεύει τη Λιβύη και χαλάει τα σχέδια του Ερντογάν για εμπλοκή στον εμφύλιο.