Καιρός

Εν αναμονή θερμοκρασιών-ρεκόρ – Η πρόγνωση του Γ. Καλλιάνου

14.05.2020 | 21:00 Eνσωμάτωση

Οι πολύ θερμές αέριες μάζες φαίνεται πως θα ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον υδράργυρο, με αποτέλεσμα να περιμένουμε θερμοκρασίες – ρεκόρ για την εποχή σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τελευταία μελέτη, στα κεντρικά και στα ανατολικά της Μεσογείου, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες η μεγαλύτερη αύξηση τιμών του υδραργύρου σε σχέση με την μέση τιμή για την εποχή, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την Παρασκευή περιμένουμε κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά τμήματα από την Πελοπόννησο μέχρι και τη Θράκη, αλλά και στις περισσότερες περιοχές του κεντρικού και βόρειου, βορειοανατολικού Αιγαίου, οι οποίες πρόσκαιρα θα πυκνώνουν.

Στην Αττική την Παρασκευή θα έχουμε λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, και ο καιρός θα είναι γενικά καλός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.