Ελλάδα

Διευθυντής ξενοδοχείου στο MEGA: Είναι σημαντικό να μη δημιουργηθούν φοβικά σύνδρομα στους επισκέπτες

14.05.2020 | 09:59 Eνσωμάτωση

Το σχέδιο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας στην Ευρώπη και τις μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πώς αντιμετωπίζεται το σχέδιο αυτό από τους ανθρώπους του τουριστικού κλάδου σχολίασε στην εκπομπή «MEGA Mag», ο διευθυντής ξενοδοχείου στην Κρήτη, Μανώλης Λιανδράκης. 

Καθόλου ενδιαφέρουσες δεν ήταν οι ανακοινώσεις της ΕΕ για την επανεκκίνηση του τουρισμού, σύμφωνα με τον κ. Λιανδράκη, απλώς διάφορες συγκεχυμένες πληροφορίες.

Ωστόσο, τόνισε εις τριπλούν την ανάγκη επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς η εικόνα τώρα είναι απογοητευτική.

Το σημαντικό είναι πέρα από τα μέτρα που ληφθούν, να μη δημιουργηθεί φοβικό σύνδρομο στους επισκέπτες και να μη μετατραπούν τα ξενοδοχεία σε νοσοκομεία. Σε μια τέτοια περίπτωση, το αποτέλεσμα δε θα είναι το επιθυμητό.

Ο κ. Λιανδράκης υποστήριξε πως η τουριστική βιομηχανία στηρίζεται σε τρεις άξονες, τον προμηθευτή, το μεταφορικό έργο και το κρεβάτι του ξενοδοχείου. «Εάν αυτά δεν συντονιστούν, δε θα έχουμε αποτέλεσμα. Επιβάλλεται η αγαστή συνεργασία των τριών αυτών κλάδων προκειμένου να επανεκκινήσει η βιομηχανία», είπε χαρακτηριστικά.