Ελλάδα

Αποκλειστικό MEGA: Όργιο αυθαιρεσιών στις ελεύθερες παραλίες

14.05.2020 | 17:13 Eνσωμάτωση

Όργιο αυθαιρεσιών στις ελεύθερες παραλίες. Νοικιάζουν ξαπλώστρες χωρίς απόδειξη και σερβίρουν κοκτέιλ.

Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής οδήγησαν τα βήματά μας εδώ.

Στην ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας όπου έμελλε να διαπιστώσουμε και μάλιστα μέσα σε λίγα λεπτά τις αυθαιρεσίες που όπως φαίνεται έχουν γίνει σύστημα.

Με τις ξαπλώστρες να νοικιάζονται χωρίς αποδείξεις και χωρίς να τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας και τις καντίνες να σερβίρουν από μπύρες μέχρι κοκτέιλ.

Η ώρα είναι λίγο μετά τις 10.00 το πρωί και εμείς κατευθυνόμαστε στην καντίνα που νοικιάζει τις ξαπλώστρες.

Ο κορωνοϊός δεν άλλαξε τίποτα στη μεθοδολογία των υπευθύνων της καντίνας. Ο κάθε πελάτης μπορεί να πάρει όσες ξαπλώστρες θέλει και να τις βάλει όπου επιθυμεί.

Αρκεί όπως μας λένε να είναι στο οπτικό τους πεδίο για να ελέγχουν με το μάτι. Όσο για τις συστάσεις και τις εκκλήσεις που γίνονται για τη μη αναζωπύρωση της νόσου.

Μετά τις ξαπλώστρες αγοράζουμε ένα κοκτέιλ, μία μπύρα και δύο νερά. Συνολικά μας ζητούν να πληρώσουμε 15 ευρώ.

Η απόδειξη που παίρνουμε στα χέρια μας όμως γράφει 4,40 ευρώ. Εδώ βλέπουμε την ημερομηνία, 14 Μαϊου του 2020 και δίπλα την ώρα που κόπηκε που ήταν 10.14 λεπτά το πρωί.

Η χρέωση για τις τρεις ξαπλώστρες που πήραμε δεν υπάρχει. Πολύ απλά γιατί η καντίνα φροντίζει τα χρήματα να είναι αφορολόγητα.

Με τις ξαπλώστρες και τα ποτά μπορούμε να πάμε όπου επιθυμούμε στην παραλία και μετά από εμάς ακολουθούν αυτές οι δύο κοπέλες, που επίσης πλησιάζουν την καντίνα.

Ξαπλώστρες που φυσικά δεν απολυμαίνονται και που τοποθετούνται αυθαίρετα. Όπως συμβαίνει και με τις χρεώσεις τους.

Η μάχη με την πανδημία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη όμως η μεθοδολογία ορισμένων είναι αδύνατον να αλλάξει. Όσους κινδύνους και αν εγκυμονεί.

Αλκοολούχα ποτά, ξαπλώστρες και αφορολόγητο χρήμα. Στην ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας οι παρανομίες προβληματίζουν.