Ελλάδα

Ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες το Σάββατο – Ποια τα μέτρα προστασίας

14.05.2020 | 13:12 Eνσωμάτωση

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα 515 οργανωμένων παραλιών σε ολόκληρη τη χώρα με τον καύσωνα να βρίσκεται ήδη προ των πυλών, καθώς οι θερμοκρασίες τα επόμενα 24ωρα θα φτάσουν τους 40 βαθμούς και ήδη ο κόσμος έχει ξεχυθεί στις παραλίες.

Οι δήμοι και οι επιχειρηματίες ετοιμάζονται εντατικά για το Σάββατο το πρωί, οπότε και θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες. Οι οδηγίες και τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τα εξής:

40 λουόμενοι ανά 1000 τ.μ. και δύο ξαπλώστρες με απόσταση 1,5μ μεταξύ τους. Απόσταση τεσσάρων μέτρων από ομπρέλα σε ομπρέλα και υποχρεωτική απολύμανση σε ξαπλώστρες ή καρέκλες. Υποχρεωτική θα είναι και η χρήση πετσέτας στις ξαπλώστρες. Στα μπαρ των καταστημάτων επιτρέπεται μόνο το μόνο take away, απαγορεύεται το αλκοόλ και το delivery, ενώ απαγορεύεται και η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Στις περιοχές της Ελλάδας όπου δεν υπάρχουν οργανωμένες παραλίες, οι πολίτες μπορούν ελεύθερα να επισκέπτονται τις παραλίες φέρνοντας μαζί τον δικό τους εξοπλισμό και λαμβάνοντας οι ίδιοι τα μέτρα προστασίας που χρειάζονται. Ωστόσο, μια τέτοια κατάσταση δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμό στις Αρχές.

Την ίδια ώρα η Αθήνα ζητεί βελτιώσεις στην πρόταση της Κομισιόν για τον Τουρισμό, οι συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες και τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό ενώ φαίνεται ότι κλειδώνει το άνοιγμα των ξενοδοχείων στις 8 Ιουνίου.