Ελλάδα

Αναδουλειές σε Πλάκα και Μοναστηράκι – Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες

14.05.2020 | 18:41 Eνσωμάτωση

Στο Μοναστηράκι βρέθηκε η κάμερα του MEGA καταγράφοντας τους έρημους δρόμους που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, αλλά και την απόγνωση των καταστηματαρχών της περιοχής που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται, ανήμποροι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όταν ο τζίρος τους έχει πέσει κατακόρυφα λόγω της πανδημίας.

Πολλά είναι τα μαγαζιά που δεν ανοίγουν καν, ενώ και όσα λειτουργούν παραμένουν άδεια από πελάτες.

Όπως εξηγεί ο κ. Γιάννης Μιχαλόπουλος, ιδιοκτήτης καταστήματος με υφαντά, χαλιά και τουριστικά είδη στην περιοχή «δεν μπορούμε να κλείσουμε. Θα πρέπει να βρισκόμαστε εδώ και να πολεμήσουμε όλες τις δύσκολες συνθήκες, οι οποίες είναι αδύνατες».

«Δεν είχαμε ούτε ένα πελάτη σήμερα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Ερμού. Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή κίνηση. Σπάνια κατέβαιναν πρωθυπουργοί να δούνε την αγορά. Αλλά είδε μόνο την μισή πλευρά του φεγγαριού. Έχει ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφτεί και να δει τι συμβαίνει στην περιοχή μας», σημείωσε ακόμη ο κ. Μιχαλόπουλος.

«Από τη Δευτέρα που άνοιξα μέχρι σήμερα, αυτή την ώρα, δεν έχω πουλήσει τίποτα. Εισπράξεις μηδέν. Δεν υπάρχει κόσμος στο δρόμο. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει επισκεψιμότητα, είναι φυσικό να είναι μηδενικά τα πάντα. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί. Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες από τα αρμόδια υπουργεία. Θεωρώ ότι έχουν κάνει μια σωστή τοποθέτηση, αλλά από εκεί και πέρα θεωρώ ότι τα μέτρα αυτά είναι παιδικές ασπιρίνες στον οικονομικό καρκίνο», κατέληξε ο κ. Μιχαλόπουλος.