Ελλάδα

Τουρισμός: «Αντάρτικο» της Ελλάδας στο σχέδιο της Κομισιόν

13.05.2020 | 20:03 Eνσωμάτωση

Με ισχυρές επιφυλάξεις αντιμετωπίζουν η κυβέρνηση και ο κόσμος του τουρισμού το σχέδιο της Κομισιόν για το άνοιγμα των συνόρων και την απελευθέρωση των μετακινήσεων, καθώς θεωρούν ότι δεν εγγυάται την επανεκκίνηση της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, δεν προτίθεται να ακολουθήσει το σχέδιο της Κομισιόν και επεξεργάζεται αυστηρά πρωτόκολλα για τουρίστες από συγκεκριμένες χώρες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από το σχέδιο της Κομισιόν, γι’ αυτόν τον λόγο θα ακολουθήσει τον δικό της δρόμο, όσον αφορά τους τουρίστες που θα φιλοξενήσει φέτος το καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως κανένας τουρίστας δε θα γίνεται δεκτός στη χώρα, αν δεν έχει κάνει και δε φέρει μαζί του το τεστ για τον κορωνοϊό.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η ελληνική κυβέρνηση θα συνάψει διμερές συμφωνίες με άλλες χώρες που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, όπως η Σλοβακία, η Τσεχία, το Ισραήλ, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Κροατία και η Αυστρία.

Από την άλλη μεριά, δε θα γίνονται δεκτοί τουρίστες από την Βρετανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και τη Σουηδία.