Ελλάδα

Το MEGA σε αίθουσα σχολείου: Πώς γίνονται τα μαθήματα την εποχή του κορωνοϊού

13.05.2020 | 09:56 Eνσωμάτωση

Το MEGA βρέθηκε μέσα σε σχολική αίθουσα στο δήμο Ζωγράφου, όπου ο δήμαρχος της περιοχής, Βασίλης Θώδας, η καθηγήτρια του τμήματος, αλλά και οι μαθητές μίλησαν για την πρωτόγνωρη εμπειρία που βιώνουν, τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί, αλλά και για την ίδια τη διαδικασία του μαθήματος.

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, είμαστε πολύ ευτυχείς που ανοίγουν τα σχολεία έστω και με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο δήμαρχος και υποστήριξε πως πέρα από τις απολυμάνσεις που έχουν γίνει σε όλες τις σχολικές κτιριακές μονάδες και τα αντισηπτικά που βρίσκονται μονίμως μέσα στις αίθουσες, 10.000 μάσκες έχουν δοθεί στα σχολεία του δήμου Ζωγράφου και άλλες 10.000 στα σχολεία των Σεπολίων από την οικογένεια Αντετοκούνμπο.

Από την πλευρά τους οι μαθητές υποστήριξαν πως πρόκειται για πρωτόγνωρες εμπειρίες, ενώ ένας εξ αυτών δήλωσε πως «δεν είναι στη φύση του ανθρώπου να είναι τόσο μακριά από τους συνανθρώπους του», αναφερόμενος στις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται μεταξύ των μαθητών τόσο μέσα στην τάξη όσο και έξω από αυτήν.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, οι μαθητές ανησυχούν, ωστόσο στην προτεραιότητά τους είναι οι εξετάσεις των Πανελλαδικών. «Είναι γόνιμη η ανησυχία, τους βοηθάει να οργανωθούν», δήλωσε και υποστήριξε πως τα παιδιά το αντιμετωπίζουν με εξαιρετική υπευθυνότητα και εγρήγορση.

Στις τάξεις έχουν προσέλθει οι μισοί μαθητές, από αυτούς που υπολόγιζαν αρχικά και γι’ αυτούς που απουσιάζουν η εκπαίδευση γίνεται ασύγχρονα, κάτι που όμως λειτουργεί αποκλειστικά συμπληρωματικά της προσπάθειας στην τάξη.