Καιρός

Συνεχίζονται οι καλές καιρικές συνθήκες, καύσωνας το Σαββατοκύριακο

13.05.2020 | 13:51 Eνσωμάτωση

Ανεβαίνει σημαντικά η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες, μάλιστα θα έλεγε κανείς ότι είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο να φτάνει μέσα στο σαββατοκύριακο τους 38-40 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη προβλέπονται πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Θα είναι μια ηλιόλουστη μέρα , ειδικά στη νησιωτική χώρα, στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές περιμένουμε αρκετό ήλιο αλλά κατά διαστήματα μέσα στη μέρα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες το απόγευμα τοπικά στα ορεινά της Ηπείρου θα πυκνώσουν. 

Επίσης ευνοείται και η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει, σε επίπεδα υψηλά για την εποχή. Το μεσημέρι στα βόρεια θα φτάσει τους 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 33-35, ίσως στην Στερεά δούμε και 36 βαθμούς σε τοπικό επίπεδο. Στο Αιγαίο το θερμόμετρο το μεσημέρι θα φτάσει κοντά στους 32-34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε νότιες διευθύνσεις 3-5 και τοπικά 6 μποφόρ, βοριάδες το Αιγαίο στα 3-4 και στα Δωδεκάνησα μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι με αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 18-33 με νοτιάδες στα 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα μέσα στη μέρα, με νότιους ανέμους 3-4 μποφόρ και τη θερμοκρασία από 17-29 βαθμούς.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Παρασκευή περιμένουμε αίθριο καιρό γενικά, με ανέμους που θα στραφούν σε νοτιάδες 3-4 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα διατηρηθούν βοριάδες ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα, θα πλησιάσει κατά μέσο όρο τους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Κλείνοντας, το Σάββατο προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια και τους ανέμους στα πελάγη σε βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Αρκετή θα είναι η ζέστη, καθώς ο υδράργυρος θα χτυπήσει κόκκινο, με θερμοκρασίες κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου. Τιμές 12-15 βαθμούς πιο υψηλές από τα τις φυσιολογικές για την εποχή.