Ελλάδα

Σύγχυση για τη χρήση των κλιματιστικών: Ειδικοί εξηγούν στο MEGA τι να προσέχουμε

13.05.2020 | 20:22 Eνσωμάτωση

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τη χρήση των κλιματιστικών, καθώς από διάφορες πλευρές εκφράζεται η γνώμη ότι μπορεί να διασπείρουν τον ιό. Στο MEGA και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου LIVE NEWS ειδικοί εξηγούν τι πρέπει να προσέχουμε και τι να αποφεύγουμε...

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα κλιματιστικά από τώρα έχουν πάρει φωτιά. Πόσο επικίνδυνα είναι όμως για την υγεία μας με την πανδημία του κορωνοϊού;

Το νούμερο ένα λάθος γι’ αυτό το καλοκαίρι είναι να χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά με κλειστά παράθυρα και μπαλκονόπορτες, ακόμη κι αν στην πραγματικότητα υπονομεύουμε την χρήση του.

Η εικόνα από το φίλτρο του κλιματιστικού, είναι ενδεικτική για το τι αναπνέουμε.

Ένα απλό πλύσιμο των φίλτρων δεν είναι αρκετό, αφού υπολείμματα σκόνης, βρωμιάς και διάφορων επιβλαβών μικροοργανισμών, ενδεχομένως και του κορωνοϊού, μένουν και στα πλαστικά μέρη του air condition. 

Απολύμανση με ειδικά χημικά, αλλά και καθαρισμός με ατμό είναι η διαδικασία που απαιτείται για το σωστό καθαρισμό του κλιματιστικού.

Στα ιδιωτικά αυτοκίνητα τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά, στην περίπτωση τουλάχιστον που οι επιβάτες είναι μέλη της ίδιας οικογένειας.