Ελλάδα

Σαρωτική έλεγχοι στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα με εντολή Χαρδαλιά

13.05.2020 | 13:12 Eνσωμάτωση

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης σε οικισμό Ρομά στην Λάρισα με την επωνυμία «ημέρα 0, ημέρα 7, ημέρα 14».

Η εντολή δόθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά μετά τον εντοπισμό 11 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού με αποτέλεσμα η περιοχή να παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκια του ΕΟΔΥ να πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους για την ιχνηλάτηση των επαφών με τα κρούσματα.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, όλα ξεκίνησαν από την κηδεία ενός 52χρονου ο οποίος έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό. Η τελετή έλαβε χώρα σε μια εκκλησία που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τον οικισμό και όπου συγκεντρώθηκαν 150 άτομα.

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος οικισμός είχε μπει σε καραντίνα από τις 9 Απριλίου έως τις 23 και παρατάθηκε έως στις 30 Απριλίου, ενώ μια βδομάδα μετά νοσήσαν και τα επτά πρώτα άτομα. Και τα 11 επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ασυμπτωματικά, ενώ τα 17 κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο σημείο και διενεργούν ελέγχους, θα παραλάβουν 30 δείγματα το καθένα με τη διαδικασία να επαναλαμβάνεται σε επτά και 14 ημέρες.