Αθλητικά

Ολυμπιακός: Πέρασαν 8 χρόνια από το «θαύμα» της Κωνσταντινούπολης

13.05.2020 | 21:03 Eνσωμάτωση

Σαν σήμερα, το 2012, ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην κορυφή της μπασκετικής Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη, στον τελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ηγέτης του θριάμβου ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος από χθες συμπεριλαμβάνεται στην υπέρλαμπρη ομάδα της δεκαετίας στην Ευρωλίγκα.

13 Μαΐου 2012. Ο αρχηγός Σπανούλης φτιάχνει την τέλεια επίθεση, εκτελεί ο υπαρχηγός Πρίντεζης. Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει στην Κωνσταντινούπολη μυθική ανατροπή,  το θαύμα των θαυμάτων. 

Είναι οι μέρες που οι Ερυθρόλευκοι θυμούνται το επικό μπακ του μπακ σε Λονδίνο και Κωνσταντινούπολη.

«Εγώ έχω έξι παιδιά και τα αγαπώ όλα το ίδιο. Δεν βάζω κανένα πιο πάνω από τα υπόλοιπα και το ίδιο ισχύει με τις δύο μαζεμένες κούπες που σήκωσα τέτοιες μέρες σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο. Το συναίσθημα εκείνης της στιγμής πάνω στο βάθρο και με το τρόπαιο στα χέρια είναι συγκλονιστικό. Σκέτη ανατριχίλα», λέει ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο άνθρωπος που άλλαξε τον χάρτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο κορυφαίος των κορυφαίων, ανακοινώθηκε τελευταίος στην κορυφαία ομάδα της Εuroleague την περασμένη δεκαετία. Μαζί με τον Πρίντεζη και τον Χάινς. Άλλωστε, συνυπέγραψαν τα επιτεύγματα της πιο πετυχημένης ομάδας εκείνης της δεκαετίας.