Ελλάδα

Ολοκληρώνεται η δίκη Τοπαλούδη: Ξέσπασε η μητέρα της – Καταπέλτης η εισαγγελέας

13.05.2020 | 19:02 Eνσωμάτωση

Συγκλονισμένη από την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη δήλωσε η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αριστοτελία Δόγκα στην αγόρευσή της.

Η κα. Δόγκα, σημείωσε ότι κατάγεται από τη Ρόδο και πως η εν λόγω υπόθεση ήταν μία από εκείνες που παρακολουθούσε ακόμη και πριν την αναλάβει. Η ίδια έκλεισε την αγόρευσή της ιδιαίτερα συγκινημένη σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να ζήσω με την Ελένη αλλά ούτε χωρίς την Ελένη. Εφεξής εγώ και η Ελένη είμαστε μαζί».

Η εισαγγελέας ουσιαστικά είπε ότι όλα τα συναποφάσισαν οι δύο κατηγορούμενοι. Αποφάσισαν μαζί να σκοτώσουν την άτυχη φοιτήτρια προκειμένου να μην τους καταγγείλει για όσα της είχαν κάνει. Η ίδια σημείωσε ότι η άτυχη κοπέλα αντιστάθηκε σθεναρά, αλλά ο ένας την κρατούσε και ο άλλος την χτυπούσε. «Η εναλλαγή των ρόλων των δύο κατηγορουμένων είναι συνεχής», τόνισε η εισαγγελέας.

Η ίδια ζήτησε να κριθούν και οι δύο ένοχοι, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βιασμό.

Στη σημερινή συνεδρίαση βρέθηκε και η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, η οποία κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της εισαγγελέως ξέσπασε απευθυνόμενοι στους κατηγορούμενους, λέγοντάς τους «γιατί δεν σηκώνετε τα πρόσωπά σας; Το σώμα του παιδιού μου να εξαφανιστεί; Άνανδροι, ξεφτιλισμένοι, δολοφόνοι!». Στη συνέχεια συγγενείς της την απομάκρυναν από την αίθουσα προκειμένου να ηρεμίσει.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση ενδέχεται να βγει και μέχρι την Παρασκευή, ή την ερχόμενη εβδομάδα.