Ελλάδα

Ολοκληρώνεται η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

13.05.2020 | 08:07 Eνσωμάτωση

Με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας μπαίνει στην τελική φάση η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη από τους δύο κατηγορούμενους. 

Όπως τόνισε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην επιλογή των κατηγορουμένων να βγουν «εκτός υπερασπιστικής λογικής», σημειώνοντας ότι έχουν βγάλει τον χαρακτήρα τους, τονίζοντας ότι αυτό βοηθά αρκετά το δικαστήριο για την κρίση του. 

Παράλληλα, ο συνήγορος της οικογένειας Τοπαλούδη υπογράμμισε το ενδιαφέρον που υπάρχει σε όλο το πανελλήνιο για τη δίκη. «Είναι από τις μεγάλες δίκες στην Ελλάδα» τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον από οικογένειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν ανάλογες εφηβικές συμπεριφορές και να προλάβουν ίδια γεγονότα. 

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» παρενέβη και ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού, Γιάννης Τοπαλούδης, ο οποίος μίλησε για τον αγώνα που δίνει για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού του. «Οι ψυχικές δυνάμεις ενός ανθρώπου που έχασε έτσι το παιδί του δεν έχουν όρια» ανέφερε ο κ. Τοπαλούδης, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να γεμίζουμε τις τσέπες τους με χρήματα, αλλά την καρδιά τους με αγάπη». 

«Όταν κλείνει η πόρτα και μένουμε μόνοι μας στο σπίτι, οι τρεις και όχι τέσσερις, βιώνουμε τον πόνο μας» συμπλήρωσε ο πατέρας της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη. 

Καταλήγοντας ο Αλέξης Κούγιας, υπογράμμισε ότι οι αξιόλογοι δικαστές και ένορκοι που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας της νεαρής κοπέλας προσπαθούν να αναδείξουν και τις παράνομες συμπεριφορές ανθρώπων (γιατροί, συγγενείς δραστών) που δεν κατάλαβαν αρχικά τι συνέβη.