Ελλάδα

Ο κορωνοϊός ρίχνει κατακόρυφα τις τιμές στα AirBnB

13.05.2020 | 18:45 Eνσωμάτωση

Στο κέντρο της Αθήνας, ελάχιστα μέτρα από το Σύνταγμα βρέθηκε η κάμερα του MEGA, σε ένα διαμέρισμα που προ κορωνοϊού απέφερε στους ιδιοκτήτες του που το διέθεταν σε επισκέπτες μέσω AirBnB 120 – 150 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Πλέον, ωστόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Το εν λόγω διαμέρισμα πριν από μερικές ημέρες νοικιαζόταν για 25 ευρώ την ημέρα, κάτι που έχει οδηγήσει τον ιδιοκτήτη του, κ. Κοσμά Θεοδωρίδη, σε έντονο προβληματισμό.

«Μιλάμε για μία σχεδόν συνολική καταστροφή. Θα σας πω μόνο ότι από τα πέντε ακίνητα που εκμεταλλεύομαι εγώ, τον Απρίλιο είχαμε εισόδημα 24 ευρώ, που είναι δραματικό. Δεν βγάζουμε ούτε τα έξοδά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρίδης.

«Αυτό το μήνα είχαμε κάποιες κρατήσεις, όχι τόσο από τουρίστες, αλλά από Έλληνες που έρχονται από την επαρχία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Για τον Αύγουστο υπάρχουν μερικές κρατήσεις. Ακόμη και για τον Ιούλιο όμως, επειδή δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα πετάξουν κανονικά τα αεροπλάνα, αυτή τη στιγμή είμαστε σε μία παγωμένη κατάσταση. Φέτος ο κλάδος αντιμετωπίζει μια συνολική καταστροφή. Προσπαθούμε να είμαστε ψύχραιμοι για να δούμε τι θα κάνουμε», κατέληξε ο κ. Θεοδωρίδης.