Υγεία

Μύθοι και πραγματικότητα για τον κορωνοϊό

13.05.2020 | 08:22 Eνσωμάτωση

Το σωτήριο εμβόλιο για τον κορωνοϊό αναμένεται εναγωνίως για να αποκαταστήσει την υγειονομική ασφάλεια και την ηρεμία στην παγκόσμια οικονομία, ωστόσο διατυπώνονται και πολλές θεωρίες και «περίεργα» σενάρια για την ασφάλεια τους. 

Μιλώντας για το θέμα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ.Νίκος Μαυραγάνης, πρώην υπουργός- πρόεδρος Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών, αναφέρθηκε σε επιστημονική ανακοίνωση του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ, σχετικά με την «τεχνολογική δυνατότητα συνδυασμού του εμβολίου με "τράπεζα πληροφοριών" που θα υπάρχει μέσα στο ανθρώπινο σώμα».

Ο κ. Μαυραγάνης αναγνώρισε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, υπενθύμισε όμως τους προβληματισμούς για τον κίνδυνο να έχουμε «ψηφιακά πιστοποιητικά» κάτω από το δέρμα.

Τι λέει ο διευθυντής ΩΡΛ στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά

O διευθυντής ΩΡΛ στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά κ. Δημήτρης Μπαλατσούρας δήλωσε ότι η ελπίδα όλης της ανθρωπότητας είναι να βρεθεί ένα εμβόλιο τους επόμενους μήνες για να γλυτώσουμε από την πανδημία.

Ο κ. Μπαλατσούρας σημείωσε πως υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το αν το εμβόλιο θα συνδυάζεται με «τσιπάκια», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να γίνουν οι εμβολιασμοί.

«Η ιστορία του εμβολιασμού δείχνει ότι τα εμβόλια έχουν σώσει την ανθρωπότητα» υπογράμμισε. Χαρακτήρισε πάντως «περιττό» να υπάρχει ψηφιακή τεχνολογία στα εμβόλια.

Σημειώνεται ότι για να αποδομήσει τις θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό, ο κ. Μπαλατσούρας έχει κάνει ανάρτηση στο Facebook με τον τίτλο «13 μύθοι για τον κορωνοϊό», που έχει γίνει viral.

Μπογδάνος: Επικίνδυνα τα σενάρια συνωμοσιολογίας 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναφέρθηκε στα σενάρια συνωμοσιολογίας που κυκλοφορούν και τα χαρακτήρισε όχι μόνο γραφικά αλλά επικίνδυνα.

Από εκεί και πέρα δήλωσε εναντίον του ενδεχομένου ενός τέτοιου νανοτεχνολογικού προϊόντος, που θα φέρει «τσιπ» και θα εισχωρεί στο ανθρώπινο σώμα.