Κόσμος

Μπλόκο Φάουτσι στο σχέδιο Τραμπ για την οικονομία

13.05.2020 | 20:27 Eνσωμάτωση

Καίριο πλήγμα στο σχέδιο Τραμπ για επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας σε δύο εβδομάδες. Ο Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι μια πρόωρη χαλάρωση των μέτρων μπορεί να έχει εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις. Το βάθος άλλωστε της υγιειονομικής κρίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες αποτυπώνει ανάγλυφα ο συσχετισμός με τις συνέπειες της πανδημίας στη Ρωσία.

Από το σπίτι του, όπου βρίσκεται σε καραντίνα, ο Άντονι Φάουτσι αποδόμησε το σχέδιο του Λευκού Οίκου για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας μέσα σε δυο εβδομάδες.

Στις 147 χιλιάδες υπολογίζει τον αριθμό των νεκρών μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο ένα από τα κύρια μοντέλα για την εξέλιξη της νόσου που παρακολουθεί ο Λευκός Οίκος ενόψει της επιταχυνόμενης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Την ίδια ώρα ο κορωνοϊός έχει περάσει τις πύλες του Λευκού Οικου και του Κρεμλίνου καθώς νοσούν άτομα του στενού κύκλου των Τραμπ και Πούτιν

Στη Ρωσία, ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, η υπουργός Πολιτισμού Όλγα Λιουμπίμοβα και ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Στο Λευκό Οίκο, ο μπάτλερ του προέδρου Τραμπ, μια βοηθός της κόρης του Ιβάνκα, και η Κέιτι Μίλερ, εκπρόσωπος του αντιπροέδρου Μάικ Πενς.

Συνολικά, στις ΗΠΑ τα κρούσματα πλησιάζουν το 1,5 εκατομμύριο ενώ στη Ρωσία ξεπέρασαν τις 240.000. Η Ουάσιγκτον μετρά περισσότερους από 83.000 νεκρούς ενώ η Ρωσία τουλάχιστον 2.200.

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στη Ρωσία αναπνευστήρες που είχαν σταλεί ως βοήθεια στα τέλη Μαρτίου. Είναι ίδιου τύπου με αυτούς που προκάλεσαν πυρκαγιά και το θάνατο πέντε ασθενών στην εντατική νοσοκομείου στην Αγία Πετρούπολη.