Κόσμος

Κορωνοϊός: Δραματική αύξηση των νεκρών στις ΗΠΑ – Βίαιες διαδηλώσεις στη Βολιβία

13.05.2020 | 18:59 Eνσωμάτωση

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ θέτει ως βασική προτεραιότητα την επανεκκίνηση της οικονομίας, η λίστα των θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες μεγαλώνει δραματικά.

Άλλοι 1.894 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ τις δυο προηγούμενες μέρες ο αριθμός των νεκρών δεν είχε ξεπεράσει τους 900.

Με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ξεπερνά τις 83.000, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Λευκού Οίκου, που βρίσκεται και ο ίδιος σε καραντίνα, προειδοποιεί ότι η βιαστική άρση των περιοριστικών μέτρων θα φέρει αλματώδη αύξηση των θανάτων και επαναφέρει το θέμα της χρησιμότητας των τεστ. 

Εφιαλτική είναι η πρόβλεψη ομάδας ερευνητών του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, που περιμένουν 147.000 θανάτους ως τις αρχές Αυγούστου ή 10.000 περισσότερους από ό,τι μέχρι τώρα.

Στη Βολιβία η απόφαση της προσωρινής κυβέρνησης να παρατείνει την ισχύ των περιοριστικών μέτρων για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις.

Οι κάτοικοι της Βολιβίας, όπου έχουν καταγραφεί σχεδόν 3.000 κρούσματα και 122 θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού, υποστηρίζουν ότι πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στις εργασίες τους, καθώς δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά.