Ελλάδα

Φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

13.05.2020 | 13:56 Eνσωμάτωση

Ο δήμος Πειραιά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή φωταγωγώντας παρουσία νοσηλευτών το Δημοτικό Θέατρο, ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης.

Το ρολόι δείχνει 9 ακριβώς και το δημοτικό θέατρο Πειραιά φωταγωγείται.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος μαζί με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά τιμάει τους νοσηλευτές και τον αγώνα τους όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας.

«Ήρθαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νοσοκομεία της χώρας μας, τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες, τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο» είπε ο κ. Δ. Καφαντάρης, γενικός γραμματέας ΚΕΔΕ.

Η κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αντιδήμαρχος Πειραιά τόνισε πως «σε αυτές τις δύσκολες ημέρες, σε αυτή τη δύσκολη μάχη με την πανδημία υπερέβαλαν κυριολεκτικά εαυτόν, προκειμένου να καταφέρουν να λειτουργήσουν και στο σύστημα υγείας και προς όφελος των συμπολιτών τους».

Ο δήμος Πειραιά ανταποκρίθηκε στο αίτημα των νοσηλευτών και φωταγώγησε το Δημοτικό Θέατρο, το στολίδι του μεγάλου λιμανιού στα τρία χρώματα των στολών των νοσηλευτών σε γαλάζιο, λευκό και πράσινο.

«Τιμούμε τους νοσηλευτές και πρέπει και εμείς ως τοπική αυτοδιοίκηση να πάμε μαζί τους στο βασικό τους αίτημα που είναι να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Καρύδης, αντιδήμαρχος Πειραιά.

Την στιγμή της φωταγώγησης νοσηλευτές και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

«Ο κύριος Μώραλης μας τίμησε πάρα πολύ, έχει δείξει και εμπράκτως με τις πράξεις του πόσο τιμά το νοσηλευτικό προσωπικό και τον αγώνα που έκανε με την πανδημία», είπε η κ. Ελένη Πέτρακα, αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού.

«Με τον κορωνοϊο και τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η χώρα μας δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο πιο ουσιαστικό για τους νοσηλευτές» επισήμανε ο κ. Γ. Τσόλας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έμεινε φωταγωγημένο έως τις πρώτες πρωινές ώρες.