Ελλάδα

Έρχεται πρωτοφανές κύμα ζέστης τις επόμενες ημέρες – Στα ύψη το θερμόμετρο

13.05.2020 | 20:08 Eνσωμάτωση

Ο πρώτος καύσωνας την εποχή του κορωνοϊού έρχεται τις επόμενες ημέρες. Το θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει από αύριο, ενώ οι θερμοκρασίες αναμένεται να κορυφωθούν από την Παρασκευή, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμα και στους 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ένα πρωτοφανές κύμα ζέστης θα έρθει στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, καθώς όσο φτάνουμε στο τέλος της εβδομάδας, τόσο πιο ζεστός θα γίνεται ο καιρός.

Θερμές αέριες μάζες από την Αφρική εισβάλουν στην Ευρώπη με αποτέλεσμα και στην χώρα να καταγραφούν υψηλές θερμοκρασίες. 

Συγκεκριμένα αύριο Πέμπτη ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λάρισα, στην Αθήνα στους 34, στο Αγρίνιο θα φτάσει τους 35 και στη Λαμία τους 25.

Την Παρασκευή το Σάββατο και την Κυριακή θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λάρισα, Αθήνα Αγρίνιο και Λαμία.

Ο καύσωνας ανοίγει τις οργανωμένες παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς κελσίου. Αποφασισμένοι για βουτιές και ηλιοθεραπεία είναι οι περισσότεροι κρατώντας βέβαια τις απαραίτητες αποστάσεις.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι σύμφωνα με τους ειδικούς 13 με 14 βαθμούς Κελσίου αυξημένες σε σχέση με τη μέση τιμή για την εποχή.