Ελλάδα

Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο – Διαμαρτυρία για τις κάμερες στις αίθουσες

13.05.2020 | 20:23 Eνσωμάτωση

Στα ύψη παραμένει η ένταση στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και ζητούν την απόσυρσή του. Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να μαίνεται η αντιπαράθεση και για τη διδασκαλία με κάμερες, με τον Αλέξη Τσίπρα να καταγγέλλει παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και να μιλά για ρύθμιση reality.

Ένταση στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών μπροστά στη βουλή .Καθηγητής που διαδήλωνε κατήγγειλε πως δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν τον ίδιο και άλλους δυο συναδέλφους του τη στιγμή που επιχειρούσαν να ανέβουν με πανό στα σκαλιά της Βουλής. 

Η σχολική ζωή δεν είναι reality φώναξαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί που βγήκαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας έχοντας στο πλευρό τους γονείς, φοιτητές και μαθητές.

Η τροπολογία που προβλέπει να γίνεται απευθείας μετάδοση των μαθημάτων που γίνονται στην τάξη μέσω υπολογιστών και κινητών προκαλεί τεράστιες αντιδράσεις.

Την ώρα που οι εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στους δρόμους της Αθήνας από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας επέμενε πως δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της απευθείας μετάδοσης μαθημάτων μέσω καμερών.

Την ίδια ώρα τα μαθήματα στα σχολεία συνεχίζονται με όλα τα μέτρα ασφαλείας .Αντισηπτικά αποστάσεις, μαθήματα εκ περιτροπής ξεχωριστά διαλλείματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία έφθασε στο 60%. Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ υπάρχει ωστόσο μεγάλη διαφοροποίηση του ποσοστού προσέλευσης των μαθητών σε διάφορες περιοχές. Στα αστικά κέντρα σήμερα μόνο το 20 -25% των μαθητών πήγαν στα σχολεία αλλά σε νησιά και σε περιοχές χωρίς κρούσματα η προσέλευση στα σχολεία έφθασε στο 70%.