Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: Καταπέλτης η εισαγγελέας – Ξέσπασε η μητέρα της

13.05.2020 | 20:56 Eνσωμάτωση

Επί τέσσερις ώρες αγόρευε η εισαγγελέας στη δίκη των δύο ατόμων που κατηγορούνται για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Η αγόρευση ήταν καταπέλτης για τους κατηγορούμενους και η συγκινησιακή φόρτιση κάποιες στιγμές που έφτασε στα ύψη.

Ένα μπουκέτο με κόκκινα και ροζ τριαντάφυλλα «από την Ελένη» έδωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης στην εισαγγελέα, Αριστοτελεία Δόγκα, στο τέλος της αγόρευσής της και ταυτόχρονα η δικαστική λειτουργός και ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού ξέσπασαν σε κλάματα.

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασε σε βάρος των δύο κατηγορουμένων και πλησιάζοντάς τους, είπε: «γιατί δεν σηκώνετε τα πρόσωπα σας; Το σώμα του παιδιού μου να εξαφανιστεί; Άνανδροι! Ξεφτιλισμένοι! Δολοφόνοι!».

Επί τέσσερις ώρες η εισαγγελική λειτουργός, ανέλυσε διεξοδικά πως οι δύο κατηγορούμενοι, ο 23χρονος και ο 21χρονος, σε πλήρη διαύγεια, συναποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή της φοιτήτριας, η οποία επί τρεις ώρες αντιστεκόταν σθεναρά.

Οι δύο κατηγορούμενοι, κατά την εισαγγελέα, συναποφάσισαν να «τελειώσουν» την Ελένη για να μην τους καταγγείλει στην αστυνομία.

Στη συνέχεια, συμφωνούν να την πετάξουν στη θάλασσα, από εκεί που πέταγε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, ο πατέρας του 23χρονου κατηγορούμενου με καταγωγή από τη Ρόδο, τα σκουπίδια, στον όρμο της Φώκιας.

Ψυχροί και αποφασισμένοι στη συνέχεια, καθαρίζουν επί 40 λεπτά το σπίτι -κολαστήριο για την Ελένη στη περιοχή Λίνδο της Ρόδου.

Η εισαγγελέας ζήτησε να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για ψευδορκία και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, για μέλη των οικογενειών των δύο κατηγορουμένων.