Ελλάδα

Αγωνιούν ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό: Γ. Καρανίκας και Γ. Στεφανάκης στο MEGA

13.05.2020 | 11:08 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας και ο Πρόεδρος εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και συναφών επαγγελμάτων, Γιώργος Στεφανάκης για το άνοιγμα των καταστημάτων, αλλά και για αυτά που θα παραμείνουν κλειστά και τις χαμένες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Καρανίκα, η κίνηση στην αγορά κινείται σε μέτρια επίπεδα και συνεχώς βελτιώνεται, ενώ οι τιμές των προϊόντων είναι δελεαστικές για τους καταναλωτές, καθώς μέλημα των επιχειρηματιών είναι ο γρήγορος τζίρος

Εν αναμονή των εξαγγελιών της κυβέρνησης, ο κ. Καρανίκας υποστήριξε πως αναμένεται απόδοση δικαιοσύνης και ίση διανομή της χρηματοδότησης σε όλες τις επιχειρήσεις.  Γ

ια τις θέσεις εργασίας, ισχυρίστηκε πως το εμπόριο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λειτουργούν με οριακό αριθμό εργαζομένων, αλλά το σημαντικό είναι να μείνουν ανοιχτές οι επιχειρήσεις. «Ανοιχτή επιχείρηση σημαίνει και αποκατάσταση όλων των θέσεων εργασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Στεφανάκης μίλησε για τον επιμερισμό των απωλειών από την κρίση υποστηρίζοντας πως πάνω από 150,000 εργαζόμενοι μόνο στην Αττική έχουν αβέβαιο μέλλον λόγω της ελαστικής μορφής απασχόλησης χωρίς το δικαίωμα ένταξης σε μηχανισμό στήριξης, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν και 250.000 εποχικοί εργαζόμενοι που δε θα δουλέψουν φέτος το καλοκαίρι.

Αυτό που ζητά είναι να ενταχθούν όλοι σε μηχανισμό στήριξης, να διασφαλιστεί το εισόδημα των εργαζομένων με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας και όχι το επίδομα στήριξης, να επαναπροσληφθούν οι εποχικοί υπάλληλοι και να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.