Ελλάδα

Tουρκική προκλητικότητα και γεγονότα στον Έβρο: Ο Γ. Μπαλτζώης αναλύει στο MEGA

12.05.2020 | 11:03 Eνσωμάτωση

«Ακτινογραφία» της τουρκικής προκλητικότητας σε βάρος της Ελλάδας, η οποία έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα, πραγματοποίησε ο αντιστράτηγος ε.α., Ιωάννης Μπαλτζώης, στην εκπομπή «MEGA Mag».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτζώη, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο, συνεχίζει τις εθνικιστικές επιδιώξεις.

Σχολιάζοντας τις εμπρηστικές χθεσινοβραδινές δηλώσεις του Ερντογάν, ο οποίος ενέπλεξε το κίνημα Γκιουλέν τους Αρμένιους και τους Έλληνες, τόνισε πως «ενοχλήθηκαν από τις δηλώσεις της Πενταμερούς, γιατί βλέπουν ότι δημιουργείται ένας άξονας, που θα δυσκολέψει τους σχεδιασμούς τους στην Ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα, ο αντιστράτηγος υπογράμμισε ότι δεν ακούγεται θετικά η ακύρωση της άσκησης «Καταιγίδα» από πλευράς Ελλάδος, ούτε επίκληση του υγειονομικού παράγοντα για την αναβολή της, καθώς «τα ποσοστά του κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις ήταν από τα μικρότερα παγκοσμίως».

Παρά τις διαδοχικές προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα, ο έμπειρος ανώτατος στρατιωτικός εστίασε στα γεγονότα του Μαρτίου στον Έβρο.

«Η ήττα που υπέστη στον Έβρο ο Ερντογάν ήταν καθοριστική. Χρησιμοποιώ τη λέξη ήττα με κάθε επίγνωση της σημασίας της. Η Τουρκία σκόπευε να προωθήσει χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την χώρα μας και να εκβιάσει την Ευρώπη στη συνέχεια. Σωστά αντιμετώπισε η ελληνική κυβέρνηση την υβριδική επίθεση. Άφησε τους ειδικούς να κάνουν αυτό που πρέπει. Δηλαδή το Στρατό και την Αστυνομία να φυλάξουν τα σύνορα» σημείωσε.