Οικονομία

Θ. Μαυρίδης για τουρισμό: Η χρονιά δεν πρόκειται να σωθεί

12.05.2020 | 18:42 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο εκδότης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», Θανάσης Μαυρίδης, αναφορικά με το αύριο του τουρισμού στη χώρα μας.

«Κρήτη, Ρόδος και Κέρκυρα. Αρχικά η απόφαση ήταν να ανοίξουν και τα τρία νησιά. Ωστόσο, σήμερα το πρωί είχαμε απόφαση οπωσδήποτε για την Κρήτη, ενώ για Κέρκυρα και Ρόδο το σκέφτονται. Σε κάθε περίπτωση αυτή τη Δευτέρα είναι η Κρήτη, ίσως και κάποιο νησί ακόμη, και όλα μαζί μετά από μία εβδομάδα», ανέφερε ο Θανάσης Μαυρίδης.

Αναφορικά με τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Κομισιόν, ο δημοσιογράφος είπε ότι «το κλίμα δεν είναι ιδιαίτερα καλό. Αλλά και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ποντάρει στο καλύτερο σενάριο. Έχει ποντάρει στο χειρότερο και έχει δουλέψει με βάση αυτό. Έτσι έχουν πολλαπλασιαστεί οι επαφές με άλλες χώρες “καθαρές” από τον κορωνοϊό, όπου μπορεί να υπάρξουν ειδικά πρωτόκολλα για την μετακίνηση των πολιτών αυτών των χωρών. Τώρα, η Ευρώπη είναι Ένωση, όταν το θυμάται. Όταν δηλαδή αυτό εξυπηρετεί κάποια μέλη της».

«Εμείς θέλουμε να έρθουν τα αεροπλάνα εδώ. Υπάρχει πιθανότητα η Κομισιόν να δώσει οδηγία για τον οδικό τουρισμό. Αυτό σημαίνει ότι οι Γάλλοι θα πηγαίνουν μέχρι τη Γερμανία και οι Γερμανοί στη Γαλλία. Αυτό είναι κάτι που δεν μας βοηθάει και θα είναι πολύ άδικο», τόνισε ακόμη ο Θανάσης Μαυρίδης.

«Η χρονιά δεν πρόκειται να σωθεί. Δεν είναι το θέμα αυτό. Το θέμα είναι πώς φέτος θα πατήσεις για να πας καλύτερα το 2021. Το 2020 δεν σώζεται» κατέληξε ο Θανάσης Μαυρίδης.