Ελλάδα

Συγκλονίζει ο πατέρας του 25χρονου Νάσου Καρανίκα: Ζητώ παραδειγματισμό

12.05.2020 | 13:35 Eνσωμάτωση

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα ασκήθηκε σε βάρος του 40χρονου οδηγού της Corvette που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή, Νάσο Καρανίκα, στη Γλυφάδα, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο 40χρονος διώκεται με βάση τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα ο οποίος προβλέπει πιο αυστηρές ποινές για τους ασυνείδητους οδηγούς.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα. Ειδικότερα, η ποινική δίωξη αφορά το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου.

Επίσης, σε βάρος του 40χρονου απαγγέλθηκαν και οι πλημμεληματικές κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παράβασης του άρθρου 43 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.

Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης από εδώ και στο εξής ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή. Για τον οδηγό δεύτερου οχήματος, για τον οποίο δεν προέκυψε εμπλοκή στο δυστύχημα, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Νάσου, Γιώργος Καρανίκας, μίλησε στο MEGA και τη Βελίκα Καραβάλτσιου και αναφερόμενος στο δράστη είπε πως «δεν είναι άνθρωπος, είναι δολοφόνος». Μεταξύ άλλων υποστήριξε πως θέλει παραδειγματισμό για να μη συνεχιστεί άλλο το φαινόμενο αυτό στην άσφαλτο.