Κόσμος

Προκλητική ανάρτηση συνεργάτη του Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά: Θα λειτουργήσει ως τέμενος στις 29 Μαΐου λένε τουρικά Μ.Μ.Ε

12.05.2020 | 18:27 Eνσωμάτωση

Επίθεση και στην Αγία Σοφία εξαπέλυσαν οι Τούρκοι με ανάρτηση πρόκληση η οποία προαναγγέλει την μετατροπή του παγκόσμιου μνημείου κληρονομιάς σε τέμενος. Παράλληλα ο Ερντογάν συνεχίζει την επιθετική ρητορική στοχοποιώντας τη χώρα μας με την Ελλάδα να παρακολουθεί προσεκτικά τις κινήσεις του σουλτάνου.

Με μία άκρως προκλητική ανάρτηση στο twitter o Διευθυντής Επικοινωνίας του Προέδρου Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν αφήνει υπονοούμενα πως η Αγία Σοφία πρόκειται να λειτουργήσει ως μουσουλμανικό τέμενος, την επέτειο της Άλωσης στις 29 Μαϊου.

Την ίδια άρα ο Ερντογάν παραληρεί και μιλάει για άξονα του κακού στον οποίο πρωταγωνιστει η χωρα μας με αφορμή την καταδίκη της Τουρκίας για τις συνεχεις προκλησεις της από Ελλάδα, Γαλλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κύπρο και Αίγυπτο.

Στην Ελλάδα οι κινήσεις της Τουρκίας αξιολογούνται προσεκτικά. Τα πράγματα κάνει πιο δύσκολα η δαιμονοποίηση της Ελλάδας από την Τουρκία όπως θα πει ο Κωνσταντίνος Φίλης.

Στην Αθήνα απόστρατοι αξιωματικοί που έχουν διαχειριστεί καταστάσεις κρίσης στο πρόσφατο παρελθόν επισημαίνουν, πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει πως η Τουρκία θα σταματήσει τις προκλήσεις.

Την ανάγκη να έχει συνεχή παρουσία  στο Αιγαίο το Πολεμικό Ναυτικό θα τονίσει και ο Υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος που τονίζει πως δεν πρέπει να περάσει στην Τουρκία η εντύπωση πως η άσκηση δεν γίνεται για λόγους κατευνασμού.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του MEGA, Ανδρέα Ρομπόπουλο, ο Ερντογάν έβαλε στην ίδια πλευρά, τον βασικό εσωτερικό του αντίπαλο, τους Γκιουλενιστές, με το ελληνικό λόμπι και το αρμενικό λόμπι. Η κλιμάκωση δεν είναι ένα σχέδιο για εσωτερική κατανάλωση. Παράλληλα, οι Τούρκοι έβαλαν και την Αγιά Σοφιά, στο παιχνίδι των προκλήσεών τους.