Ελλάδα

«Πόλεμος» υπουργείου Παιδείας – καθηγητών για τις κάμερες στα σχολεία

12.05.2020 | 13:07 Eνσωμάτωση

Λιγότεροι από 20.000 μαθητές της Γ’ Λυκείου μπήκαν και σήμερα στις σχολικές αίθουσες ολόκληρης της χώρας. Οι υπόλοιποι φαίνεται πως επέλεξαν να παραμείνουν στο σπίτι και να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η μεγάλη αυτή αποχή δίνει, στο υπουργείο Παιδείας, ένα ακόμη επιχείρημα για την βιντεοσκόπηση των μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο, προκαλώντας τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προκύψει εμπλοκή στο θέμα καθώς δεν υπάρχει από την αρχή προστασίας δεδομένων κάποιο έγγραφο προς το υπουργείο Παιδείας το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πράσινο φως, έστω για την έναρξη της συζήτησης ανάμεσα στους δύο θεσμούς.

Πάντως το υπουργείο επιμένει ότι ήδη έχει καταθέσει σχετική τροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα ξεκινήσουν άμεσα οι βιντεοσκοπήσεις των μαθημάτων, μετά από διαβούλευση με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θερμομετρήσεις κάνουν δύο σχολεία της Γλυφάδας, μέτρο βέβαια που δεν είναι υποχρεωτικό για το σύνολο των σχολείων.