Κόσμος

Λος Άντζελες: Κρατούμενοι επιδιώκουν να μολυνθούν με κορωνοϊό με την ελπίδα να αποφυλακιστούν

12.05.2020 | 17:02 Eνσωμάτωση

Κρατούμενοι σε φυλακή σε κομητεία του Λος Άντζελες προσπάθησαν να κολλήσουν ο ένας τον άλλο κορωνοϊό με την ελπίδα ότι με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουν να αποφυλακιστούν. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο σερίφης Άλεξ Βιλανουέβα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, βίντεο τους δείχνει να πίνουν νερό από το ίδιο ποτήρι και να μυρίζουν την ίδια προστατευτική μάσκα για να πετύχουν το σκοπό τους, ενώ ήπιαν και ζεστό νερό για να ανεβάσουν την θερμοκρασία τους πριν θερμομετρηθούν.

Μια εβδομάδα μετά την καταγραφή του βίντεο νόσησαν από κορωνοϊό 21 κρατούμενοι, που αποτελούν το 40% του πληθυσμού της συγκεκριμένης πτέρυγας. Κανείς από τους κρατούμενους δεν παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να κολλήσει τον ιό, αλλά η διοίκηση των φυλακών σημειώνει ότι το «βίντεο τους πρόδωσε». Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει έρευνα για σκόπιμη διασπορά του κορωνοϊού.

Διαμαρτυρία σε γυναικείες φυλακές του Περού μετά το θάνατο γυναίκας από κορωνοϊό

Την ίδια ώρα, οι κρατούμενες σε γυναικεία φυλακή στη Λίμα του Περού, ξεσηκώθηκαν μετά τον θάνατο μιας γυναίκας από κορωνοϊό. Ζητούν βοήθεια για τους εαυτούς τους απαιτούν να απελευθερωθούν τα παιδιά τους που ζουν μαζί με τις μητέρες τους στη φυλακή. Τα κρούσματα στο Περού πλησιάζουν τις 70.000 και οι νεκροί και οι νεκροί τις 2.000. Στις 28 Απριλίου 9 κρατούμενοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια εξέγερσης στη φυλακή στη Λίμα, με αίτημα την καλύτερη υγειονομική περίθαλψη για την προστασία από τον ιό.

Μήνυση της Ισπανικής εθνοφυλακής σε αεροπορική για παραβίαση μέτρων ασφαλείας σε πτήση

Παράλληλα, η εθνοφυλακή της Ισπανίας θα καταθέσει μήνυση εναντίον της αεροπορικής εταιρείας Iberia επειδή στη χθεσινή πτήση Μαδρίτη Λας Πάλμας το αεροπλάνο είχε ποσοστό πληρότητας 86%, με 155 επιβάτες σε 180 θέσεις και δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας. Οι επιβάτες της πτήσης δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες, που δείχνουν το αεροσκάφος «σχεδόν γεμάτο» με τους επιβάτες να διαμαρτύρονται για την έλλειψη «αποστάσεων ασφάλειας» με κατειλημμένες και τις τρεις θέσεις ανά σειρά, χωρίς να είναι κενή η ενδιάμεση θέση.

Σε ανακοίνωσή της η Iberia υποστηρίζει ότι ο αποκλεισμός των κεντρικών καθισμάτων είναι ένα μέτρο που δεν είναι απαραίτητο για την παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας, καθώς το αεροσκάφος προσφέρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που καθιστούν τον κίνδυνο μετάδοσης χαμηλό». Και προσθέτει ότι εφαρμόζει όλα τα μέτρα προστασίας των πελατών και των εργαζομένων και ότι όλοι φορούν μάσκα. Στην καμπίνα ενός αεροπλάνου, ο αέρας ανανεώνεται κάθε τρία λεπτά και η χρήση φίλτρων HEPA εξαλείφει ιούς και βακτήρια με αποδοτικότητα 99,99%», εξήγησε η Iberia, η οποία επίσης ενίσχυσε τον καθαρισμό και την απολύμανση.