Ελλάδα

Λιγότεροι από τους μισούς μαθητές και σήμερα στις αίθουσες

12.05.2020 | 21:14 Eνσωμάτωση

Δεύτερη ημέρα επαναλειτουργίας σήμερα των σχολείων και οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου που μπήκαν στις σχολικές αίθουσες δεν ξεπέρασαν τις 20.000. Τα μέτρα προστασίας και οι κανόνες υγιεινής τηρούνται - σε πολλές περιπτώσεις τα παιδιά κάνουν μάθημα με μάσκες - μαίνεται ωστόσο η αντιπαράθεση κυβέρνησης εκπαιδευτικών για το θέμα της on camera διδασκαλίας.

Είναι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, από το Γενικό Λύκειο Νέας Ερυθραίας Αναξαγόρειο. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος φορούν μάσκα και καθαρίζουν επιμελώς τα χέρια τους με αντισηπτικό.

Πριν μπουν στις τάξεις οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Γλυφάδας θερμομετρούνται από θερμική κάμερα.

Λιγότεροι από 20.000 μαθητές της Γ’ Λυκείου μπήκαν και σήμερα στις σχολικές αίθουσες ολόκληρης της χώρας. Οι υπόλοιποι φαίνεται πως επέλεξαν να παραμείνουν στο σπίτι και να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η μεγάλη αυτή αποχή δίνει, στο υπουργείο Παιδείας, ένα ακόμη επιχείρημα για την βιντεοσκόπηση των μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο, προκαλώντας τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προς το υπουργείο Παιδείας, το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «πράσινο φως» έστω για την έναρξη της συζήτησης ανάμεσα στους δυο θεσμούς είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ του MEGA, πάρα τις διαβεβαιώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το αντίθετο.

Δεν υπάρχει έγγραφη άδεια της Αρχής για τις κάμερες στις αίθουσες

Το ρεπορτάζ του MEGA επιβεβαιώθηκε, καθώς δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου, με το οποίο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να εγκρίνει τα live μαθήματα, τα οποία έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε γονείς, καθηγητές, αλλά και τους ίδιους τους μαθητές.

Ωστόσο, υπάρχει συμβουλευτική σύσταση της Αρχής προς το υπουργείο Παιδείας, για την απαγόρευση της καταγραφής και της αποθήκευσης του μαθήματος.