Ελλάδα

Κραυγή αγωνίας από την Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών

12.05.2020 | 08:43 Eνσωμάτωση

Ο κ. Γιώργος Βάλλης, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα επαγγελματικά σκάφη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εν μέσω κορωνοϊού.

Σχετικά με τα πληρώματα, αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης τους με βάση τις ανάλογες ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχουν αποφασιστεί για τις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες.

Ο κ. Βάλλης εξέφρασε την ελπίδα να συμπεριλαμβάνονται στα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη για τον τουρισμό.

Ενώ εξέφρασε  την  ανησυχία του για «τις πληροφορίες που υπάρχουν για μείωση 50% του πρωτοκόλλου στους επιβάτες  στην ακτοπλοϊα και στις οποίες μπορεί να συμπεριληφθούν και τα επαγγελματικά σκάφη».

«Αυτό δεν είναι δυνατόν να ισχύσει σε ένα κότερο που παίρνει μια οικογένεια 10 ατόμων, δεν μπορούμε να τους πούμε να έρθουν οι μισοί» είπε χαρακτηριστικά.

Επικαλέστηκε σχετική συζήτηση για το θέμα με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Βάλλη, έδωσε χθες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ισχύσει «πλαφόν» για τους επιβάτες στα επαγγελματικά σκάφη.

Προς το παρόν δεν γίνονται προσλήψεις στον κλάδο, αφού η ζήτηση για κρατήσεις έχει πέσει, ενώ υπάρχουν και ακυρώσεις.

Η Ισπανία, από τις πρώτες χώρες με κρούσματα κορωνοϊού, ανοίγει τα επαγγελματικά σκάφη στις 8 Ιουνίου και εμείς δεν ξέρουμε τι θα γίνει, είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας την στήριξη της πολιτείας.