Καιρός

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες

12.05.2020 | 13:59 Eνσωμάτωση

Με καλοκαιρινή διάθεση θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες, με ήλιο, αρκετά υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη από την Αφρική.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το πρώτο μισό της ημέρας στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περίπου μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και λίγες αραιές νεφώσεις νότια στην Κρήτη. Προς το απόγευμα και στα δυτικά- βορειοδυτικά περιμένουμε να αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις αραιές, αλλά με αρκετή ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια με 29 βαθμούς, αλλά θα ανέβει λίγο στο νοτιοδυτικό κομμάτι της χώρας φτάνοντας το μεσημέρι τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές οι μέγιστες τιμές θα είναι κατά μέσο όρο κοντά στους 30-32, τοπικά στη νότια Κρήτη 33 βαθμούς.

Οι άνεμοι στα πελάγη βοριάδες, στο Ιόνιο 3-4 μποφόρ και θα στραφούν μέχρι το βράδυ σε νοτιάδες. Στο Αιγαίο θα φυσάει ένας ήπιος βοριάς εντάσεως 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία από 18-32 βαθμούς με ανέμους σε διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ. Και στη Θεσσαλονίκη παρόμοιες καιρικές συνθήκες.

Αίθριος καιρός με τοπική συννεφιά μέχρι το μεσημέρι στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία από 15-27 βαθμούς με βορειοδυτικό άνεμο στο Θερμαϊκό 3-4 μποφόρ και βαθμιαία το απόγευμα θα στραφεί σε νοτιά.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Πέμπτη αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα αρχίσει και πάλι σιγά σιγά να ανεβαίνει. Βοριάδες στο Αιγαίο 3-4 και στα νοτιοανατολικά μέχρι 5 μποφόρ, νοτιάδες στο Ιόνιο 4-6 μποφόρ.

Τέλος, την Παρασκευή και πάλι προβλέπεται λιακάδα με λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα μέσα στη μέρα και ήπιους ανέμους στα πελάγη 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα ανεβαίνει καθημερινά 1-2 βαθμούς για να φτάσει μέσα στο σαββατοκύριακο τους 38-39 ίσως τοπικά και τους 40 βαθμούς, θα δούμε πιο αναλυτικά τις επόμενες μέρες αυτή την εξέλιξη.