Οικονομία

Γ. Μαντέλας στο MEGA: Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις στην περίπτωση της οικονομικής κρίσης

12.05.2020 | 20:02 Eνσωμάτωση

Ο διευθυντής της εφημερίδας τα «ΝΕΑ», Γιώργος Μαντέλας, σχολίασε την έως τώρα διαχείριση της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση.

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. Τα στοιχεία που αποτυπώνουν τις νέες θέσεις εργασίας κινούνται σε ιστορικά χαμηλά.

Είναι ενδεικτικό ότι τον φετινό Μάρτιο έγιναν 28.000 λιγότερες προσλήψεις στην εστίαση σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019.

Ο κ. Μαντέλας, διευθυντής των «Νέων», που είχε προβλέψει πριν από περίπου ένα μήνυμα «Αρμαγεδώνα στην οικονομία», τόνισε πως η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, κάνοντας άστοχες προβλέψεις σχετικά με το μέγεθος της οικονομικής κρίσης.

Χάθηκε πολύτιμος χρόνος

«Η Κυβέρνηση τρέχει λίγο καθυστερημένα, τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Εν αντιθέσει με την υγειονομική κρίση, την οποία προέβλεψε σωστά και έσπευσε να πάρει μέτρα νωρίς».

«Κανείς δεν θέλει να παραδεχτεί ότι μπορεί να έρθει μια πολύ μεγάλη κρίση. Ανεξάρτητα από τις προβλέψεις της Ευρώπης για 9% ύφεση. Στην κυβέρνηση, βάζουν τον πήχη πολύ ψηλά, κάνουν λάθος εκτίμηση της κατάστασης, μιλώντας για ύφεση 4%.

Υπάρχουν τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας στον τουρισμό, σε σύγκριση με πέρυσι. Η διαφορά είναι τεράστια για να μιλήσει κανείς για μικρή ύφεση. Μάλλον τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα κι αυτό θα βγει σε κακό»

«Παίρνει ανάλογα μηνύματα. Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό. Στην Ιρλανδία ήδη 1 στους 2 νέους είναι άνεργος. Θα πρέπει να χτυπήσουν γερά καμπανάκια γι αυτό που έρχεται».