Κόσμος

Επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο κινεζικής καταγωγής

12.05.2020 | 20:54 Eνσωμάτωση

Νέο επεισόδιο εις βάρος δημοσιογράφου προκάλεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, θεωρώντας απαράδεκτη ερώτηση που του υποβλήθηκε. Αυτή τη φορά, το μένος του Αμερκανού Προέδρου συγκέντρωσε μία ρεπόρτερ κινεζικής καταγωγής που εργάζεται στο CNN. Η ρεπόρτερ τόλμησε να επισημάνει ότι καθημερινά οι ΗΠΑ θρηνούν νεκρούς.

Ο πρόεδρος Τραμπ κομπάζει για τα διαγνωστικά τεστ σε 9 εκατομμύρια Αμερικανούς, αλλά εξοργίζεται όταν του θυμίζουν ότι η χώρα του θρηνεί 82.000 νεκρούς από τον ιό.

«-Γιατί θεωρείτε τα τεστ ως θέμα παγκόσμιου ανταγωνισμού, όταν κάθε μέρα πεθαίνουν Αμερικανοί και βλέπουμε διαρκώς νέα κρούσματα;

-Πεθαίνουν παντού, σε όλο τον κόσμο. Θα έπρεπε ίσως να κάνετε αυτή την ερώτηση στην Κίνα. Μην ρωτάτε εμένα, να ρωτήσετε την Κίνα, εντάξει; Όταν τους κάνετε αυτή την ερώτηση, ίσως να λάβετε μια ασυνήθιστη απάντηση. Ο επόμενος, πίσω από εσάς».

Η κινεζικής καταγωγής δημοσιογράφος σηκώνει το γάντι.

«-Κύριε, γιατί λέτε ειδικά σε εμένα να ρωτήσω την Κίνα;

-Σας το λέω. Όχι για κάποιον συγκεκριμένα. Σε όποιον θα έκανε μια τόσο απαίσια ερώτηση. Παρακαλώ, ο επόμενος.

-Δεν είναι απαίσια ερώτηση. Γιατί έχει σημασία…

-Εντάξει. Άλλος; Παρακαλώ εσείς εκεί πίσω.

-Έχω δύο ερωτήσεις.

-Όχι εσείς.

-Μα δείξατε εμένα.

-Το έκανα. Δεν ανταποκριθήκατε. Και τώρα δίνω το λόγο στην κυρία εκεί.

-Άφησα τη συνάδελφό μου να ολοκληρώσει την ερώτηση.

-Κυρίες και κύριοι σας ευχαριστώ πολύ».

Η δημοσιογράφος του CBS Γουέιτζα Ζιανγκ γεννήθηκε στην Κίνα και ήταν 2 ετών όταν οι γονείς της μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, όπως και εκατομμύρια άλλοι Αμερικανοί πολίτες.

Λίγο μετά την επεισοδιακή συνέντευξη ο Τραμπ επιτέθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης. «Δείτε πως συνωμοτούν. Είναι Εχθροί του Λαού, αλλά μην ανησυχείτε θα κερδίσουμε το Νοέμβριο», έγραψε στο Twitter.

Εν τω μεταξύ στο κέντρο της Νέας Υόρκης λειτουργεί πλέον μια φωτεινή επιγραφή με τον αριθμό των Αμερικανών που υποτίθεται ότι θα είχαν σωθεί αν ο Τραμπ είχε λάβει τα σωστά μέτρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δημιουργών της ο Τραμπ ευθύνεται για πάνω από 44.000 θανάτους. Ο αριθμός διαρκώς μεγαλώνει.