Ελλάδα

Ελπίδες στην αγορά μετά τη δεύτερη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων

12.05.2020 | 20:38 Eνσωμάτωση

Να καλύψουν τις απώλειες που συσσωρεύτηκαν τις ημέρες της καραντίνας ευελπιστούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους. Η κίνηση στην αγορά ήταν αυξημένη σε σχέση με τη Δευτέρα, ενώ πολλοί ήταν οι καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν το χαρτί των εκπτώσεων για να δελεάσουν τους καταναλωτές.

Δεύτερη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων σήμερα και η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας, ήταν πιο έντονη, σε σχέση με την πρεμιέρα τη Δευτέρα.

Ικανοποιημένοι είναι οι καταστηματάρχες από την πρώτη μέρα λειτουργίας των μαγαζιών τους. Ωστόσο, αισιοδοξούν για κάτι καλύτερο μέσα στο επόμενο διάστημα, για να καλύψουν τα έξοδά τους που τρέχουν.

Με το άνοιγμα των καταστημάτων, οι περισσότεροι καταστηματάρχες αποφάσισαν να κάνουν εκπτώσεις, που φτάνουν έως 40%, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές.

Σήμερα, οι περισσότεροι καταναλωτές ήταν αποφασιστικοί και έκαναν τις αγορές τους, ενώ άλλοι προτίμησαν να κάνουν έρευνα για προσφορές και περιορίστηκαν στο να κοιτάζουν τις βιτρίνες.

Η μάσκα φαίνεται πως δυσκόλεψε τους υπαλλήλους των καταστημάτων στην εξυπηρέτηση των πελατών.

Οι έμποροι τηρούν στάσεις αναμονής και θεωρούν ότι οι επόμενες 10 μέρες θα είναι καθοριστικές, καθώς θα φανεί κατά πόσο θα καλυφθούν οι απώλειες που είχαν στα ταμεία τους την περίοδο της καραντίνας.