Κόσμος

Διαδηλώσεις και ανυπακοή στα περιοριστικά μέτρα ανά την υφήλιο

12.05.2020 | 13:40 Eνσωμάτωση

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις ανυπακοής κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλει οι χώρες για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Στις διαδηλώσεις αυτό που ενώνει τους διαδηλωτές είναι η αντίθεση στις αποφάσεις των κυβερνήσεων αλλά και οι θεωρίες συνωμοσίας.

Σέρφερ απολαμβάνουν τη θάλασσα στην ακτή των Καννών της Γαλλίας. Οι νεαροί πήραν τις σανίδες τους και επιδόθηκαν στο αγαπημένο τους σπορ παρόλο που οι γαλλικές αρχές έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση στις παραλίες. Η αστυνομία έφτασε αρκετή ώρα αργότερα με σκάφος και περιορίστηκε σε συστάσεις.

Παρά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, που ξεκίνησε χθες στη Γαλλία, το μπάνιο στη θάλασσα θα συνεχίσει να απαγορεύεται τουλάχιστον έως τις αρχές Ιουνίου. Κάτι που δεν φαίνεται να ενδιαφέρει ιδιαίτερα αυτούς τους νεαρούς.

Εικόνες ανυπακοής και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεκάδες πελάτες πλημμύρισαν εστιατόριο στο Κολοράντο την περασμένη Κυριακή, Ημέρα της Μητέρας.

Αψηφώντας παντελώς κάθε κανόνα κοινωνικής αποστασιοποίησης, στήθηκαν στην ουρά κοντά ο ένας στον άλλο. Η ίδια η διεύθυνση του εστιατορίου υπεραμύνθηκε της απόφασης να ανοίξει παρά την καραντίνα στην πολιτεία με το επιχείρημα πως στηρίζει την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων.

Ανθρώπινη αλυσίδα κατά το μήκος του ποταμού Ρήνου σχημάτισαν διαδηλωτές κατά των περιοριστικών μέτρων στην Κολωνία της Γερμανίας.

Την ίδια ώρα, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ακροδεξιοί διαδηλωτές κατά των μέτρων βρέθηκαν αντιμέτωποι με διαδηλωτές από το χώρο της άκρας αριστεράς.

Μόνο πριν από λίγες ημέρες χιλιάδες Γερμανοί βγήκαν στους δρόμους της Στουτγάρδης, της Κολωνίας και του Βερολίνου και διαμαρτυρήθηκαν εναντίον των περιοριστικών μέτρων.

Στο Βερολίνο δεν έλειψαν οι προσαγωγές. 

Στις διαδηλώσεις στη Γερμανία συμμετέχουν από πολέμιους της κυβέρνησης και της παγκοσμιοποίησης μέχρι υποστηρικτές θεωριών συνωμοσίας.