Ελλάδα

Αντιδράσεις στα σχολεία για τις κάμερες μέσα στις αίθουσες

12.05.2020 | 09:22 Eνσωμάτωση

Αντιδράσεις υπάρχουν σε πολλά σχολεία για την απόφαση να μπουν κάμερες στις αίθουσες διδασκαλίες για την ανάγκη της εξ' αποστάσεως παρακολούθησης των μαθημάτων.

Ο Δημήτρης Λάππας με την κάμερα της εκπομπής «MEGA Mag» βρέθηκε στο 6ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ζωγράφου. Εκεί  ο σύλλογος των καθηγητών αποφάσισε να μην μπουν κάμερες μέσα στις αίθουσες διαδασκαλίας.

Η Γυμνασιάρχης Δέσποινα Μαυρομματάκη μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για την λήψη μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

Δεν έκρυψε ωστόσο την ανησυχία που υπάρχει τόσο στους καθηγητές όσο και στους γονείς για «το άνοιγμα των σχολείων σε αυτή τη φάση και χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό μαθησιακό αποτέλεσμα».

Αντιδράσεις υπάρχουν όμως και για την απόφαση να μπουν κάμερες στις αίθουσες διδασκαλίες.

«Οι κάμερες δεν έχουν καμία θέση στην τάξη. Το μάθημα είναι κυρίως παιδαγωγική σχέση και αυτή θα διαταραχθεί με τις κάμερες μέσα στις τάξεις.

Επίσης δεν θέλουμε σε καμία περιπτωση να εκθέσουμε τους ανήλικους μαθητές μας σε καταστάσεις που μπορεί να είναι εις βάρος τους», είπε η κ. Μαυρομματάκη, αναφερόμενη σε καταστάσεις «μπούλινγκ» που μπορεί να προκύψουν.

Στο μεταξύ, από τους 80 μαθητές της Γ ΄Λυκείου λιγότεροι από 40 προσήλθαν για μάθημα σήμερα.