Κόσμος

Αντιδράσεις για πτήση της Iberia: Η εταιρεία είχε καλύψει τις 155 από τις 180 θέσεις του αεροσκάφους

12.05.2020 | 21:03 Eνσωμάτωση

Επεισοδιακή ήταν η πτήση της ισπανικής εταιρίας Iberia προς τα Κανάρια νησιά, καθώς οι επιβάτες ζήτησαν εξηγήσεις για τον αριθμό των εισιτηρίων που είχαν κοπεί και για την έλλειψη μέτρων προστασίας. Όπως ανακοινώθηκε, με το 180 θέσεων αεροσκάφος ταξίδευαν 155 επιβάτες.

Oργισμένοι επιβάτες διαμαρτύρονται για την έλλειψη «αποστάσεων ασφάλειας» στην πτήση της ισπανικής εταιρείας Iberia Express από τη Μαδρίτη προς τη Λας Πάλμας στα Κανάρια Νησιά. Ζητούν εξηγήσεις από τον υπεύθυνο.

Σύμφωνα με την ισπανική τηλεόραση, η Εθνοφυλακή διαπίστωσε ότι το αεροπλάνο είχε ποσοστό πληρότητας 86%, με 155 επιβάτες σε σύνολο 180 θέσεων. Και κατέθεσε μήνυση εναντίον του αερομεταφορέα για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων.

Από την πλευρά της η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει όλα τα μέτρα προστασίας πελατών και εργαζομένων, οι οποίοι φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Και ότι τηρεί τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών καθώς και της κατασκευάστριας εταιρείας για καθημερινή απολύμανση και φίλτρα αέρα.

Παρόμοιες καταγγελίες έκαναν επιβάτες πτήσεων άλλων εταιρειών σε εσωτερικά δρομολόγια στη Γαλλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.