Ελλάδα

Αγώνας δρόμου για να σωθεί η τουριστική σεζόν – Έρημο νησί η πολύβουη Μύκονος

12.05.2020 | 17:45 Eνσωμάτωση

Αντιμέτωποι με το πιο πιεστικό «στοίχημα», έχουν βρεθεί οι επαγγελματίες του τουρισμού φέτος, που τρέχουν για να σώσουν ό,τι σώζεται από την σεζόν. Με κλειστές επιχειρήσεις και άδεια από τουρίστες η Μύκονος.

Στόχος να ανοίξουν το συντομότερο τα ξενοδοχεία και να πετάξουν τα αεροπλάνα με την Ryanair ήδη να έχει ανακοινώσει πτήσεις για τον Ιούλιο.Τίποτα όμως, δεν θα θυμίζει τα παλιά. Το νέο πακέτο οδηγιών, για τα καταλύματα, βάζει περαιτέρω τις διακοπές σε καλούπι.

Πλέον, το check in θα μπορεί να γίνει είτε μέσω κινητού είτε σε υπαίθριο χώρο, αντί για την ρεσεψιόν. Στην υποδοχή, τους ρεσεψιονίστ και τους πελάτες θα χωρίζει ένα plexiglass ενώ η πληρωμή, το πιθανότερο είναι να πραγματοποιείται μόνο με κάρτα. Οι ηλεκτρονικές κάρτες – κλειδιά των δωματίων θα απολυμαίνονται.

Το βέβαιο είναι ότι στο εξής δεν θα μπορούμε να δεχόμαστε επισκέψεις στα δωμάτια, αλλά και πιθανότητα σε ολόκληρες τις εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων από μη διαμένοντες, ενώ οι υπεύθυνοι του καταλύματος θα μας παρακολουθούν διακριτικά, προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη διάγνωση τυχόν περιστατικού.

Ο καθημερινός καθαρισμός των δωματίων βαίνει προς κατάργηση, όπως και η καθημερινή αλλαγή πετσετών και σεντονιών, εκτός και εάν το ζητήσει ο πελάτης.

Στις πισίνες, οι ξαπλώστρες θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους τουλάχιστον 2 μέτρα απόσταση, ενώ εξετάζεται να παρέχονται στους πελάτες μεγάλες πετσέτες που θα τις καλύπτουν ολόκληρες.

Σύμφωνα πάντως, με τους ανθρώπους του τουρισμού, η περίοδος αυτή αποτελεί crash test, καθώς οι περισσότεροι ποντάρουν πολλά στο δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος, που αποτελεί την πιο «δυνατή» περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό. 

Με κλειστές επιχειρήσεις και άδεια από τουρίστες η Μύκονος

Έρημη η Μύκονος, ένας νησί που έχει μάθει να ζει με τουρίστες. Σε ένα από τα πιο κεντρικά σοκάκια του νησιού, βρέθηκε η κάμερα του MEGA και τα πάντα ήταν έρημα. 

Οι επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές είναι λιγοστές. Κάποιοι δειλά – δειλά κάνουν κάποιες ανακαινίσεις. Ορισμένοι τονίζουν ότι είναι η στιγμή να στηρίξουν το νησί που τους έχει στηρίξει τόσο καιρό. 

Κανείς βέβαια δεν ξέρει κάτω από ποιες συνθήκες θα γίνει αυτό και πότε.