Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Π.Γ – Βολές Σκουρλέτη κατά Βαξεβάνη για «νεοαυριανισμό»

11.05.2020 | 14:06 Eνσωμάτωση

Η επικαιροποίηση του σχεδίου του «Μένουμε όρθιοι» για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση μετά τη λήξη της καραντίνας, όπου θα τεθούν επιτάπητος και οι πολιτικές εξελίξεις.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πως προετοιμάζονται για εκλογές, με διάφορα στελέχη να αναφέρουν ότι οι εκλογές είναι πλέον ένα εξαιρετικά πιθανό σενάριο.

Ενδεικτική ήταν η δήλωση του γραμματέα του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, στο MEGA, ο οποίος δήλωσε ότι εάν κυβέρνηση συνεχίσει μια πρακτική που πλήττει βάναυσα την οικονομία, τότε οι εκλογές είναι μονόδρομος για τη χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης τοποθετήθηκε επί της κριτικής που έχει δεχθεί τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τον εκδότη της εφημερίδας «Documento» Κώστα Βαξεβάνη αναφορικά με την «μη στήριξη» της εφημερίδας, η οποία – κατά τον κ. Βαξεβάνη- έχει αποκλειστεί από την κρατική διαφήμιση. 

«Υπάρχει ένα μείζον ζήτημα Δημοκρατίας, που σχετίζεται με την ενίσχυση των μέσων ενημέρωσης, με ποιους όρους γίνεται και πώς κατευθύνεται. Μιλάμε μέχρι στιγμής για ένα ποσό της τάξης των 20 εκατ. ευρώ, που μαζί με τον λεγόμενο αναβαλλόμενο φόρο που οφείλουν οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις σχετικά με την άδεια που έχουν πάρει, αθροίζεται συνολικά σε ένα ποσό 40 εκατομμύρια» ανέφερε, και συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή χτίζονται μέσα στην περίοδο του κορωνοϊού κάποιες νέες σχέσεις διαπλοκής ανάμεσα σε συγκεκριμένα μέσα και την κυβέρνηση.

«Με αυτή τη λογική είχα κατατεθεί – όπως και άλλοι σύντροφοι- υπέρ της ανάγκης να μην πηγαίνει η διαφήμιση μονοδιάστατα μόνο σε ένα μέσο. Αυτό κρίθηκε προφανώς από τον εκδότη της εφημερίδας «Documento» όπως κρίθηκε».

«Εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένας διακριτός ρόλος ανάμεσα στους δημοσιογράφους και στα πολιτικά πρόσωπα», είπε, καταλήγοντας πως «έχω τα αντισώματά μου στην υπόθεση του "Αυριανισμού" και του «νεοΑυριανισμού».