Ελλάδα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τις συγκεντρώσεις και τα επεισόδια στις πλατείες

11.05.2020 | 11:21 Eνσωμάτωση

Προβληματισμός επικρατεί στις αρχές και τους ειδικούς της Υγείας για τον συνωστισμό που σημειώθηκε σε πολλές πλατείες και υπαίθριους χώρους ανά την επικράτεια.

Στον «πονοκέφαλο» αυτό, προστέθηκαν κάποια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και συγκεντρωμένων, με τις δύο πλευρές να επιρρίπτουν η κάθε μία την ευθύνη στην άλλη.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» ο  συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας τοποθετήθηκε για το ζήτημα.

«Το θέμα δεν είναι δεξιό, αριστερό, ή κεντρώο. Είναι υγειονομικό ζήτημα. Έχει να κάνει με την υγεία, ο κορωνοϊός, δεν αστειεύεται. Και η Αστυνομία καλείται να βγάλει το φίδι από την τρύπα» σημείωσε.

«Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν το θέμα πολιτικό, δεν είναι ζήτημα της Αστυνομίας. Σφυρηλατήσαμε μια καλή σχέση με τους Έλληνες πολίτες μέσα στον κορωνοϊό, δεν θέλουμε να τη χαλάσουμε τώρα, επειδή κάποιοι θέλουν για πολιτικούς ή ιδεολογικούς λόγους θέλουν να χαλάσουν την κατάσταση που υπάρχει (σ.σ. υγειονομικά). Ό,τι διαταχθούμε από αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και την πολιτική μας ηγεσία θα το πράξουμε» ξεκαθάρισε, σχετικά με τις συναθροίσεις στις πλατείες και τον συνωστισμό.

Από την πλευρά του, το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου, κατηγόρησε την Αστυνομία για «θηριωδίες» στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και στην Αγία Παρασκευή.

«Έγινε ένα άγριο πογκρόμ» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι η Αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά στις πλατείες.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «γελοία» τα επιχειρήματα ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσε τους πολίτες να συγκεντρωθούν στις πλατείες.

«Ο κόσμος βγήκε αυτές τις μέρες, αλλά και στην περίοδο της καραντίνας υπήρχε συνωστισμός στα εργοστάσια. Ένα εκατομμύρια ήταν σε καραντίνα και δυο εκατομμύρια εργαζόταν σε απαράδεκτες συνθήκες» υπογράμμισε.