Κόσμος

Στην επικαιρότητα και πάλι η Μισέλ Ομπάμα – Τραγωδία σε ναυτικά γυμνάσια στο Ιράν

11.05.2020 | 21:20 Eνσωμάτωση

Στις ΗΠΑ τους προβολείς κλέβει για άλλη μια φορά ένα πρόσωπο που οι κάμερες πάντα αγαπούν. Η Μισέλ Ομπάμα επιστρέφει στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας.

Επανέρχονται τα σενάρια που θέλουν την πρώην πρώτη κυρία, Μισέλ Ομπάμα, ως υποψήφια αντιπρόεδρο στις εκλογές του Νοεμβρίου, στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο λέει ότι θα τη επέλεγε με «κλειστά μάτια».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Μισέλ αμφιταλαντεύεται. Όμως τις τελευταίες ημέρες συγκροτήθηκε ομάδα για τη υποστήριξη της υποψηφιότητας της, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες βυθίζονται στην κρίση του κορωνοϊού και υποχωρεί η δημοτικότητα του προέδρου Τραμπ.

Τραγωδία σε ναυτικά γυμνάσια του Ιράν κοντά στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, χθες το βράδυ. Ιρανική φρεγάτα χτύπησε κατά λάθος ένα άλλο ιρανικό πολεμικό πλοίο, το οποίο τοποθετούσε στόχους για την άσκηση αλλά δεν απομακρύνθηκε έγκαιρα από την περιοχή. Σύμφωνα με την Τεχεράνη, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 Ιρανοί ναύτες και αξιωματικοί ενώ τραυματίσθηκαν άλλοι 15.

Στη Σαουδική Αραβία η βουτιά της τιμής του πετρελαίου οδήγησε σε επιδείνωση των οικονομικών του βασιλείου, που ανακοίνωσε τον τριπλασιασμό του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, από 5 σε 15%, σε βασικά αγαθά. Παράλληλα, καταργούνται επιδόματα και γίνονται περικοπές σε επενδυτικά προγράμματα προκειμένου να εξοικονομηθούν 26 δισεκατομμύρια δολάρια.