Ελλάδα

Ρολά ανέβασαν 66.000 επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο

11.05.2020 | 13:25 Eνσωμάτωση

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφουν δειλά δειλά οι μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι της Αθήνας απο σήμερα. Ανέβασαν ρολά 66.000 επιχειρήσεις με πρωτοφανή ωστόσο για τους πολίτες μέτρα. 

Σε μικρά καταστήματα σχηματίστηκαν ουρές καθώς οι πελάτες δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν βάσει των τετραγωνικών. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι καταστηματάρχες υποδέχονται τους καταναλωτές με εκπτώσεις ακόμη και της τάξης του 50%.

Σήμερα έγινε και το δεύτερο βήμα για την επιστροφή στη κανονικότητα. Σήκωσαν ρολά καταστήματα του λιανεμπορίου, με εξαίρεση τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα.

Ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της Αθήνας, η Ερμού άρχισε δειλά δειλά να επιστρέφει στους ρυθμούς της.

Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας -όπως προαιρετική μάσκα, μέγιστος αριθμός πελατών μέσα σε κάθε κατάστημα, απόσταση και τα προβλεπόμενα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Στα καταστήματα ένδυσης υπάρχουν οδηγίες αναρτημένες στα τζάμια των καταστημάτων τόσο για τη χρήση των ρούχων αλλά και για τον καθαρισμό τους με μηχανήματα ατμοκαθαρισμού.

Πολλές είναι οι επιχειρήσεις που σήκωσαν τα ρολά αλλα και κατέβασαν τις τιμές καθώς ξεκίνησαν ήδη οι προσφορές.

Πολλά είναι τα καταστήματα που λόγω του μικρού χώρου δεν μπορουν να εξυπηρετήσουν με την ίδια ευκολία τους πελάτες τους με αποτέλεσμα απέξω να δημιουργούνται ουρές.

Η ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων είναι στις 10:00 εξαιρουμένων των καταστημάτων πώλησης χρωμάτων και λοιπών βιομηχανικών ειδών που επιτρέπεται η λειτουργία τους από τις 7:00 το πρωϊ.

Εκτιμάται, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης ότι επανέρχονται στην εργασία τους 155.962 εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που τέθηκαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων.