Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση λόγω της αναβολής της «Καταιγίδας»

11.05.2020 | 19:40 Eνσωμάτωση

Πολιτικές αντιδράσεις προκαλεί η αναβολή της άσκησης «Καταιγίδα». Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως η άσκηση αναβλήθηκε λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό αλλά και για να υπάρχει οικονομία δυνάμεων. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να εννοηθεί πως στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης Ελλάδας –Τουρκίας είχε μπει και η άσκηση «Καταιγίδα».

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η αναβολή της άσκησης «Καταιγίδα» στο Αιγαίο, με την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Η μεγάλη διακλαδική άσκηση αναβλήθηκε, όπως διαρρέει το υπουργείο Άμυνας, λόγω κορωνοϊού και για να υπάρξει οικονομία δυνάμεων.

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει υπονοούμενα για συμφωνία της κυβέρνησης με την Τουρκία στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Ο σχεδιασμός της άσκησης είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Άγκυρας η οποία με NAVTEX είχε αποκλείσει περιοχές σε Σαμοθράκη, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λέσβο και Ψαρά, οι οποίες ακυρώθηκαν πριν την αναβολή της άσκησης. 

Παράλληλα στο Καρπάθιο θα διεξάγεται, όπως λένε στρατιωτικές πηγές, άσκηση του Αμερικανικού στόλου, με άδεια της Αθήνας, κάτι πού στέλνει το δικό του μήνυμα στην Άγκυρα.