Ελλάδα

Ουρές και συνωστισμός: Εκατοντάδες καταναλωτές πολιόρκησαν τη ΔΕΗ

11.05.2020 | 19:53 Eνσωμάτωση

Ουρές τετραγώνων σήμερα έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, όπου απαιτήθηκε ακόμα και η παρέμβαση της αστυνομίας για να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας. Η ένταση ήταν μεγάλη, όπως και ο συνωστισμός που προκλήθηκε, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η αναμονή των καταναλωτών ξεπέρασε και τις δυόμιση ώρες.

Από τα ξημερώματα οι καταναλωτές είχαν ήδη σχηματίσει μια τεράστια ουρά στη ΔΕΗ της οδού Αριστείδου στο κέντρο της Αθήνας.

Τα ρολά στη ΔΕΗ της οδού Αριστείδου ανεβαίνουν και οι δεκάδες καταναλωτές συνωστίζονται στην εισοδο σαν να μην υπάρχουν μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ο συνωστισμός που επικρατεί γίνεται επικινδυνος. Περισσότερα από 400 άτομα σχηματίζουν μια ουρά που φτάνει μέχρι την οδό Σοφοκλέους από την μία πλευρά και την Ευριπίδου από την άλλη.

Στο συγκεκριμένο υποκατάστημα η αναμονή ξεπέρασε, σε περιπτώσεις, ακόμη και τις δυόμιση ώρες, καθώς στο ισόγειο όπου πληρώνονται οι λογαριασμοί δεν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα από τρία ταμεία.

Οι λοιμωξιολόγοι ανησυχούν πλέον έντονα για την υπερσυγκέντρωση ατόμων και κροούν τον κώδωνα του κινδύνου.

Από τη ΔΕΗ επισημαίνεται πως υπάρχει δυνατότητα τόσο ηλεκτρονικής πληρωμής όσο και διακανονισμών μέσω τηλεφώνου, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα υποκαταστήματα της επιχείρησης.