Ελλάδα

Νέα πραγματικότητα με ανοιχτά καταστήματα: Πρεμιέρα με τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης

11.05.2020 | 10:54 Eνσωμάτωση

Άνοιξαν σήμερα τα καταστήματα της χώρας, με τους καταστηματάρχες να προετοιμάζονται για τη σημερινή μέρα από την προηγούμενη βδομάδα και τους καταναλωτές να γεμίζουν τους δρόμους των πόλεων προκειμένου να κάνουν τη βόλτα τους, αλλά και τα ψώνια τους.

Στην Αθήνα, η εικόνα στον πιο κεντρικό πεζόδρομο της αγοράς, στην Ερμού, είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ο κόσμος έχει βγει έξω και επισκέπτεται τα ανοιχτά πλέον καταστήματα χωρίς ωστόσο να δημιουργείται συνωστισμός, ενώ συνεργεία του δήμου Αθηναίων καθαρίζουν τους δρόμους.

Στην Πάτρα, τα καταστήματα έχουν ανοίξει από τις 09:00 το πρωί και αρκετός είναι ο κόσμος που κάνει τη βόλτα του στα μαγαζιά. Ο ιδιοκτήτης καταστήματος, κ. Σπανός, μίλησε στην κάμερα του MEGA όπου περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η διαδικασία της δοκιμής και απολύμανσης των ρούχων.

Στη Θεσσαλονίκη, παρόμοια είναι η εικόνα στους δρόμους της πόλης και στα καταστήματα που σήκωσαν σήμερα ρολά. Η ιδιοκτήτρια καταστήματος με αρώματα, Χάιδω Πουλάκη, μίλησε στην κάμερα του MEGA για τα μέτρα που έλαβε προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πελάτες της.