Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν έχουμε τελειώσει με την περιπέτεια του κορωνοϊού

11.05.2020 | 13:58 Eνσωμάτωση

Μπορεί η χώρα να προσπαθεί να ανακτήσει τον βηματισμό της, ωστόσο δεν λείπει και ο προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εικόνες του Σαββατοκύριακου όπου πολίτες συνωστίστηκαν σε πλατείες. Σε σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στους πολίτες για την προσωπική ευθύνη.

Δήλωσε προβληματισμένος και ήταν σαφής από τη στιγμή που πάμε σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για να μη χρειαστεί να αυστηροποιηθούν πάλι, η έννοια της ατομικής ευθύνης κι της συνεργασίας ενισχύεται ακόμα περισσότερο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ενημέρωσε πως δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών ούτε θέμα ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», υπάρχουν δύο σενάρια ανασχηματισμού. Να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τον Ιούλη ή πριν από την ΔΕΘ. Κριτήριο για τις αλλαγές θα είναι ποια πρόσωπα μπορούν να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις που έχουν σχεδιαστεί.

Μίλησε και για τα φαινόμενα του σαββατοκύριακου στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα αυστηρποίησης των μέτρων.