Κόσμος

Κορωνοϊός: Ανησυχία για δεύτερο επιδημικό κύμα σε Κίνα και Ν. Κορέα

11.05.2020 | 14:10 Eνσωμάτωση

Στην Κίνα καταγράφηκαν 17 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αύξηση που είναι η μεγαλύτερη από τις 28 Απριλίου. Από τα 17 κρούσματα τα επτά είναι «εισαγόμενα», δηλαδή αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Από τα 10 κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα, τα πέντε εντοπίζονται στην Ουχάν, την επαρχία από όπου ξεκίνησε η πανδημία. Δώδεκα από τους ασθενείς ήταν ασυμπτωματικοί, ενώ δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος.

Ανησυχία επικρατεί στη Νότια Κορέα, καθώς καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός νέων κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα. Πρόκειται για 85 κρούσματα τα οποία συνδέθηκαν με έναν 29χρονο που μολύνθηκε από τον ιό, αφού πήγε για να διασκεδάσει στις αρχές Μαΐου σε πέντε κλαμπ και μπαρ στην Ιτέουαν, προάστιο της Σεούλ. 

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Twitter ο δήμαρχος της Σεούλ,ο οποίος προειδοποίησε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες και προέτρεψε όσους έχουν επισκεφτεί το συγκεκριμένο προάστιο να αυτοαπομονωθούν. 

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Νότια Κορέα ήταν στη δεύτερη θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών που πλήττονταν περισσότερο από τον κορωνοϊό μετά την Κίνα. 

Ωστόσο οι αρχές κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση ακολουθώντας μια επιθετική στρατηγική  ιχνηλάτησης, τεστ και θεραπείας. 

Αρκετοί δημόσιοι χώροι, όπως μουσεία και γκαλερί έργων τέχνης, έχουν ήδη ανοίξει, ενώ τα σχολεία θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα.