Κόσμος

ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός στο «κατώφλι» του Ντόναλντ Τραμπ

11.05.2020 | 06:26 Eνσωμάτωση

Εντός των τειχών του Λευκού Οίκου βρίσκεται πλέον ο κορωνοϊός, καθώς η εκπρόσωπος Τύπου του Μάικ Πενς, Κέιτι Μίλερ, έχει διαγνωστεί θετική στον ιό μαζί μαζί με τον υπασπιστή του Ντόναλντ Τραμπ. 

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, έχει σημάνει συναγερμός γιατί παρά τα αυξημένα μέτρα το κέντρο της αμερικανικής κυβέρνησης δεν κατάφερε να θωρακιστεί από τον ιό. 

Υπήρξε ένα μικρό θρίλερ σχετικά το τι πρόκειται να γίνει με τον αντιπρόεδρο, καθώς νωρίτερα, δημοσίευμα του Bloomberg υποστήριξε ότι ο Μάικ Πενς έχει τεθεί καραντίνα, με τον Λευκό Οίκο να παρεμβαίνει και να διαψεύδει άμεσα το δημοσίευμα. 

Αυτά τα δύο κρούσματα κατάφεραν να χτυπήσουν μέσα στην καρδία της ομάδας κρούσης που έχει συγκροτηθεί για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα τόσο ο Άντονι Φάουτσι, ο οποίος είναι γνωστός στην Ελλάδα ως «ο Αμερικανός Σωτήρης Τσιόδρας», όσο και ο Διευθυντής του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων να έχουν τεθεί σε εθελοντική καραντίνα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμαζόταν να ανοίξει την οικονομία, αντ' αυτού βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα κρίση που φτάνει μέχρι έξω από την πόρτα του γραφείου του. 

Η κ. Μίλερ κυκλοφορούσε για τρεις μέρες ελεύθερη στους διαδρόμους της Δυτικής Πτέρυγας, τουλάχιστον 11 άνδρες της μυστικής αστυνομίας έχουν νοσήσει και το μεγάλο ερώτημα είναι αν σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές ο Αμερικανός πρόεδρο θα πειθαρχήσει και θα συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των ειδικών.

Τέλος, χθες, καταγράφηκαν 776 θάνατοι από τον Covid-19 μέσα ένα 24ώρο. Αυτός ήταν ο χαμηλότερος αριθμός νεκρών που έχει καταγραφεί τον Μάϊο.