Ελλάδα

Δίχασε το σποτ της ΓΓΠΠ με τον Χρήστο Λούλη – Έντονες διαφωνίες για σεξιστικό περιεχόμενο

11.05.2020 | 08:57 Eνσωμάτωση

Αποσύρθηκε το σποτ της Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από το σάλο που ξέσπασε για το εάν είχε σεξιστικό περιεχόμενο σε βάρος των γυναικών

Στο σποτ πρωταγωνιστούσε ο ηθοποιός, Χρήστος Λούλης, ο οποίος βάσει σεναρίου, μιλούσε με τη σύντροφό του, προσπαθώντας να της εξηγήσει ότι δεν πρέπει να μεταβούν σε πλατεία για να αποφύγουν το συνωστισμό.

Η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ενεστρνιζόμενη τις κοινωνικές τάσεις, φιλοξένησε δύο διαφορετικές προσεγγίσεις για το θέμα.

Η Ελπίδα Κόκοτα, ιδρύτρια της ΜΚΟ MeXOXO, αντέδρασε άμεσα μετά το σποτ, στέλνοντας σχετική επιστολή διαμαρτυρίας. Μιλώντας στο MEGA, εξήγησε σε τι διαφωνεί με το σποτ.

«Όποιο άτομο και αν χαρακτηριζόταν ως κατώτερο, θα ήταν σεξισμός. Δεν ήταν γλυκός ο τρόπος, ήταν υποτιμητικός. Ο συνομιλητής δεν αντιλαμβανόταν την σοβαρότητα της κατάστασης που ζούμε. Τα στερεότυπα και η αρχή της βίας ξεκινούν από το χιούμορ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μια διαμετρικά αντίθετη άποψη εξέφρασε η δημοσιογράφος του Action 24, Κατερίνα Δόυκα. 

«Δεν ήταν και το καλύτερο σποτ που είδαμε ποτέ. Όμως είναι ευχάριστο που η πορεία του κορωνοϊού στη χώρα είναι τέτοια, που επιτρέπει να συζητάμε για ένα σποτ. Κακώς αποσύρθηκε. Δεν το είδα ούτε χυδαίο, ούτε προκλητικό, ούτε υποτιμητικό. Ένας άνθρωπος προσπαθεί να παρασύρει έναν άλλον άνθρωπο να πάνε σε πλατεία. Έτυχε να είναι γυναίκα, θα μπορούσε να είναι άνδρας. Εξάλλου και άνδρες και γυναίκες βρίσκονται στις συνωστισμένες πλατείες. Αυτό δε σημαίνει ότι το φταίει το φύλο της γυναίκας για ανευθυνότητα. Ήταν θέμα χαρακτήρα» τόνισε.

«Έδρασε ενοχικά η Πολιτική Προστασία και το απέσυρε. Μην καταλήξουμε σε κυνήγι μαγισσών και της αντίθετης άποψης» πρόσθεσε η δημοσιογράφος.